Vesti – Zeleno svetlo od Mađarske za vakcinisane građane Srbije – Travel Magazine

Državljani Srbije od danas (30. aprila), mogu slobodno da ulaze na teritoriju Mađarske, bez obaveznog karantina ili testiranja. Njima je samo potrebna potvrda o završenoj vakcinaciji (bez obzira koja vrsta vakcine je u pitanju). Takođe, na osnovu navedene potvrde, imaće omogućen pristup uslugama koje zahtevaju dokaz o izvršenoj imunizaciji.

Građani koji nemaju potvrdu o vakcinaciji ulaze samo uz posebnu dozvolu

Za državljane Srbije koji nisu vakinisani, ulazak u Mađarsku u privatne svrhe je moguć samo na osnovu dobijene saglasnosti od mađarske policije. Zahtev se podnosi preko sajta www.police.hu, na mađarskom ili engleskom jeziku. Uz molbu se prilažu dokazi o razlozima putovanja (lečenje, školovanje, poslovne aktivnosti, pozivi na suđenje, porodični događaji, učešće na sportskim, kulturnim i verskim događajima od posebnog značaja i dr).

Licu koje dobije saglasnost za ulazak u Mađarsku biće određen obavezan karantin u trajanju od 14 dana. Za vreme karantina moguće je testiranje o svom trošku. U slučaju dva negativna testa, urađena od strane mađarskih zdravstvenih organa u roku od 5 dana sa razmakom od najmanje 48 sati, moći će da se napusti karantin.

Zeleno svetlo za 65 drzava

PROČITAJTE I…

Tranzit kroz Mađarsku

Državljani Srbije mogu da tranzitiraju kroz Mađarsku pod određenim uslovima (utvrđena maršruta, zaustavljanje na predviđenim mestima, zemlja se mora napustiti u roku od 24 sata) i ukoliko pruže čvrsti dokazi o ispunjenosti uslova za ulazak u susednu zemlju prema kojoj napuštaju teritoriju Mađarske.

Ulaz u Katar

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Lavrov: Odnosi Rusije i SAD gori nego u vreme Hladnog rata

Read Next

Marković: Stigao nas je umor, važno da smo pobedili