Vesti – Vijetnam se sprema da primi strane turiste? – Travel Magazine

Ukupan prihod od preko 30 milijardi dolara, koji turistička industrija godišnje doprinese nacionalnom BDP-u Vijetnama, nije zanemarljiv. Veliki deo ove sume dolazi upravo od međunarodnih posetilaca. Iz tog razloga, gotovo sve turističke agencije i pružaoci usluga trenutno sa nestrpljenjem očekuju ponovno otvaranje zemlje za strane turiste.

Međutim, da bi se obezbedila sigurnost, neophodna je promišljena i sveobuhvatna priprema. Šef sekretarijata vijetnamskog Savetodavnog odbora za turizam (TAB), Hoang Nan Chinh, izjavio je da je upućeno pismo premijeru zemlje o ponovnom pokretanju međunarodnog turizma. U pismu je odbor izrazio snažnu podršku politici vlade o ne žrtvovanju i ne ugrožavanju javnog zdravlja u zamenu za ekonomsku korist.

Zemlje Azije propisi ulaska

PROČITAJTE I…

Jasna politika i dvostrani pristup

TAB, takođe, naglašava da mora postojati jasna politika. Ponovno otvaranje je moguće samo kada postoji dvostrani pristup. Kako u mestu porekla turista, tako i u mestu prijema. Takođe, treba učiti i iz međunarodnih iskustva, i onih uspešnih i neuspešnih.

Što se rešenja tiče, odbor predlaže formiranje grupe koja bi okupila organizacije i stručnjake iz različitih sektora. Tu bi bili stručnjaci iz zdravstva, javne bezbednosti, nacionalne odbrane, diplomatije, kulture, sporta i turizma. Svi oni bi sarađivali i uzajamno se podržavali u cilju ponovnog otvaranja zemlje i garantovanja sigurnosti Vijetnama ali i stranih turista.

Pravila za strane turiste

Prema ovom predlogu, svi strani turisti koji stižu u Vijetnam treba da poseduju kovid pasoš tj. potvrdu o vakcinaciji i PCR test – pre polaska na put i po dolasku na aerodrom u Vijetnamu. Dalje, stručnjaci veruju da treba preduzeti odgovarajuće mere i za skraćivanje perioda karantina, istovremeno garantujući bezbednost prevencije i kontrolu epidemije.

Priprema domaćeg tržišta

U momentu kada epidemija još nije u potpunosti pod kontrolom, turističkom sektoru je potreban bezbedan proces za prijem i pomoć gostima. Takođe je važno i da su zaposleni u sektoru turističkih usluga na listi prioriteta za vakcinaciju.

Kao jedan od glavnih turističkih centara u zemlji, Hanoj je sproveo brojne aktivnosti kako bi “zagrejao” domaće tržište i pripremio se da što pre dočeka strane turiste.

Direktorka Turističke organizacije Hanoja, Dang Huong Giang, ističe da je 2021. godine glavni cilj i dalje fokusiranje na domaće tržište. Međutim, istovremeno se pripremaju i neophodni uslovi da se grad ponovo otvori za strane turiste.

Što se promocije tiče, zanimljivo je da je Turistička organizacija Hanoja 2020. godine sarađivala sa američkim kanalom CNN na promociji glavnog grada. Ovaj program, koji je zbog pandemije morao biti zaustavljen, nastaviće se ove godine.

Statistički podaci pokazuju da je prihod od vijetnamskih turista svake godine manji od prihoda međunarodnih posetilaca. Stoga je želja vlasti u prestonici da festivali koji se održavaju 2021. godine u glavnom gradu budu međunarodnog karaktera, a da Vijetnam ponovo dočeka strane turiste.

Troskovi testiranja i putovanja

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

2Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Susret iznad Crnog mora – ruski Suhoj ponovo presreo francuske “miraže”

Read Next

Nejmar: Voleo bih da igram sa Ronaldom