Vesti – Turkish Airlines – zvanični sponzor UEFA Lige šampiona – Travel Magazine

Turkish Airlines postaje prva avio-kompanija koja će biti sponzor UEFA Lige šampiona, koja će 2023. imati završnicu u Istanbulu.

Turkish Airlines, kompanija koja svake godine okuplja na nebu milione ljudi iz 129 zemalja sveta, postala je zvanični sponzor UEFA Lige šampiona. U pitanju je jedno od najpraćenijih sportskih takmičenja na svetu. Ovo prestižno partnerstvo, koje će biti jedan od najznačajnijih sponzorskih ugovora u istoriji turskog sporta, od posebnog je značaja. Ovosezonsko finale UEFA Lige šampiona održaće se na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu 10. juna 2023.

Gde da jedete u Istanbulu

PROČITAJTE I…

UEFA Liga šampiona, u kojoj će Turkish Airlines učestvovati kao zvanični sponzor, doseže do 678 miliona gledalaca u 200 zemalja putem preko 70 emitera. Navijači, takođe, učestvuju u uzbuđenju povodom Lige šampiona na društvenim mrežama sa 28 miliona interakcija. Turkish Airlines će imati širok spektar mogućnosti za prezentovanje na raspolaganju, kroz prezentovanje imena i logoa pre, tokom i posle mečeva, uključujući i LED ekrane koji okružuju teren. Takođe, kao deo sporazuma, turska nacionalna avio kompanija će takođe biti partner sa UEFA Superkupom, finalom UEFA futsal Lige šampiona i finalom UEFA omladinske lige, kao zvanični sponzor.

Najava sponzorskog ugovora

Najava sponzorskog ugovora između Turkish Airlines i UEFA za UEFA Ligu šampiona, održana je u Kongresnom centru Halič u Istanbulu, uz učešće predsednika Upravnog odbora i Izvršnog odbora Turkish Airlines, prof. dr Ahmeta Bolata, zajedno sa visokim rukovodiocima kompanije i predsednika UEFA Aleksandera Čeferina, zajedno sa direktorom marketinga UEFA Gui-Lorent Epstajnom. Predsednik Upravnog odbora i Izvršnog komiteta Turkish Airlines, prof. dr Ahmet Bolat je o sponzorstvu izjavio: „Kao nacionalni avio-prevoznik naše zemlje, uzbuđeni smo zbog našeg sponzorstva UEFA Lige šampiona, jednog od najvećih sportskih takmičenja u svetu. Sa našom zemljom koja jezdi ka 100. godišnjici naše Republike, podižemo brend Turkish Airlines na nove visine. Ovim sponzorstvom, prenećemo brend Turkish Airlines na sve četiri strane sveta i okupiti ceo svet u Istanbulu 10. juna 2023. Verujemo u ujedinjujuću snagu sporta koji spaja različite kulture i želimo da nastavimo sa učešćem na vodećim svetskim turnirima.”

Turkish Airlines zvanican sponzor

Direktor marketinga UEFA Gui-Lorent Epstajn je rekao: “UEFA Liga šampiona je najveće svetsko klupsko takmičenje i mi smo oduševljeni što imamo Turkish Airlines kao partnera. Oboje delimo delovanje globalno, povezujemo navijače širom kontinenata i oduševljeni smo što će njihova debitantska sezona kao partnera kulminirati finalom ovog prestižnog turnira, koji se održava na domaćem terenu u Istanbulu. Oboje delimo slične strasti i zaista verujemo da je nebo granica kada je u pitanju naše partnerstvo.”

Prva avio kompanija – zvanični sponzor

Turkish Airlines je bila prva avio-kompanija na svetu koja je sklopila partnerstvo sa UEFA, kao zvanični sponzor avio-prevoznik za UEFA EURO 2016. Nacionalni avio-prevoznik je takođe realizovao sponzorstva sa istaknutim timovima kao što su fudbalski klubovi FC Barcelona, Manchester United FC, Borussia Dortmund, Olympique de Marseille i River Plate. Reklama Turkish Airlines „The Selfie Shootout” sa Kobijem Brajantom i Lionelom Mesijem je među najgledanijim reklamama svih vremena.

Nacionalni avio-prevoznik podržava različite vrste sportova pored fudbala i glavni je sponzor Turkish Airlines EuroLeague, najvažnijeg evropskog košarkaškog turnira od 2010. Turkish Airlines, takođe, pruža podršku na visokom nivou za sportove kao što su odbojka, tenis, golf, ragbi i konjički sport.

[embedded content]

Najlepse palate Istanbula

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti kraljice Elizabete

Read Next

Milojević nakon Monaka: Sve dobro sem rezultata, Srnić nesrećni tragičar