Vesti – Testovi evakuacije iz aviona nerealni? – Travel Magazine

Brojni stručnjaci iz oblasti avio saobraćaja predlažu revidiranje pravila koja se tiču evakuacije iz aviona. Pojavili su se zahtevi, posebno u SAD, da se izmene i dopune standardi vezani za ovo pitanje.

Trenutni testovi tj. vežbe evakuacije ne uzimaju u obzir uslove i realne okolnosti koje postoje u stvarnom svetu. Avio kompanije moraju da evakuišu putnike u roku od 90 sekundi, a sa druge strane, ne postoje minimalni standardi koji se tiču veličine sedišta. Američki senatori su tako predložili donošenje Zakona o hitnom napuštanju kabine aviona (EVAC).

Obaveza gasenja telefona

PROČITAJTE I…

Senatorka Temi Dakvort je naglasila da je zapanjujuće koliko simulacioni test nije realističan. Za test se koriste samo grupe radno sposobnih ljudi. Takođe, istakla je i da simulacija evakuacije koju sprovodi Federalna uprava za avijaciju (FAA) obuhvata svega 60 putnika.

Trenutni standardi definitivno nisu realni i ukoliko stručnjaci žele ozbiljne testove onda je neophodno imati realne parametre.

Nakon što je otvorena javna debata, FAA razmatra hiljade javnih komentara o veličinama sedišta u avionima.

Predlog novog zakona koji se tiče evakuacije iz aviona podržava i čuveni američki pilot i diplomata Sali Salenberger. Prema njegovim rečima, on je “iz prve ruke” uvideo koliko ovakve situacije mogu biti izazovne i komplikovane.

Nekoliko senatora se, takođe, zalaže da FAA zabrani avio kompanijama da dalje smanjuju veličinu sedišta.

Tendencija avio kompanija da smanjuju veličinu sedišta i tako spakuju više ljudi u kabinu aviona je pod nadzorom Federalne uprave za vazduhoplovstvo Sjedinjenih Država

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

1Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Пуцњава у Новом Мексику, троје мртвих

Read Next

Ђоковић: Са Надалом и Федерером никад нисам био пријатељ, поштујемо се