Vesti – Tajland olakšao ulazak u zemlju – od 1. aprila karantin od 7 dana za sve vakcinisane – Travel Magazine

Tajlandska turistička organizacija (TAT) obradovala je mnoge objavom da je Vlada Kraljevine Tajland odobrila kraće karantinske obaveze za međunarodne dolaske. Ove mere stupile su na snagu 1. aprila.

Naime, Tajlandski nacionalni komitet za zarazne bolesti objavio je da će vakcinisanim turistima omogućiti skraćeni karantin po dolasku – od sedam dana.

Ulaz uz potvrdu o vakcinaciji

Od turista će biti zatražena potvrda o vakcinaciji protiv COVID-19, u papirnom ili elektronskom obliku. Pod vakcinisanim putnikom se podrazumeva da su primljene dve doze vakcine, koja mora biti odobrena i registrovana u Ministarstvu javnog zdravlja (MoPH) Tajlanda ili odobrena od Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Na taj način će karantin koji je do juče podrazumevao dvonedeljnu samoizolaciju biti smanjen na sedam dana, za sve koji su drugu dozu vakcine primili najmanje 14 dana pre datuma putovanja. Međutim, svi turisti moraju da budu iz zemalja u kojima nije pronađen mutiran soj virusa SAR-CoV-2, stoji u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Zemlje Azije propisi ulaska

PROČITAJTE I…

Koje vakcine dolaze u obzir?

Kineska Sinovac vakcina (potrebne su 2 doze) i kineska Sinopharm vakcina; AstraZeneca / Oksford (potrebne su 2 doze); vakcina kompanije Pfizer / BioNTech (potrebne su 2 doze); Covishield vakcina od Instituta za serum u Indiji (potrebne su 2 doze); vakcina kompanije Johnson & Johnson (potrebna je 1 doza) i mRNA-1273 od Moderne (potrebne su 2 doze).

Putnici koji ne mogu da prilože važeći sertifikat o vakcini, originalni papir ili ispis internetskog sertifikata o vakcinama Međunarodnoj zdravstvenoj kontroli u tački dolaska, biće podvrgnuti najmanje 10-dnevnom karantinu.

Karantinski period će na taj način biti smanjen sa 14 dana (15 noći) na 10 dana (11 noći) za međunarodne dolaske iz zemalja bez mutiranog soja virusa SAR-CoV-2 koji nisu vakcinisani protiv COVID-19 ili nisu završili punu vakcinaciju.

Heathrow uvodi novi 3D skener

PROČITAJTE I…

Za 11 zemalja i dalje je na snazi zabrana ulaska

Trenutni 14-dnevni karantin ostaje na snazi za putnike koji dolaze iz 11 zemalja sa mutacijama i varijantama virusa SAR-CoV-2, kao što je najavilo Ministarstvo zdravstva. U tu grupu zemalja spadaju Bocvana, Kamerun, Kongo, Gana, Kenija, Mozambik, Ruanda, Južna Afrika, Tanzanija, Zambija i Zimbabve.

Da bi dobili zeleno svetlo za ulazak, svi međunarodni turisti moraju da ispune i prethodno regulisane zahteve od strane Tajlanda. To uključuje važeću vizu ili dozvolu za ponovni ulazak, potvrdu o ulasku (COE) koju je izdala tajlandska ambasada ili konzulat, zatim polisu zdravstvenog osiguranja COVID-19 sa minimalnim pokrićem od 100.000 američkih dolara, potvrdu o rezervaciji hotela za alternativni državni karantin (ASQ) i negativan PCR test, izdat najkasnije 72 sata pre polaska. Putnicima iz Srbije koji planiraju put Tajlanda se preporučuje da se raspitaju u konzulatu u Beogradu za više detalja.

PCR testovi na nekoliko dana i dalje na snazi

Tokom karantina u Tajlandu, stranci moraju da se podvrgnu PCR testu petog dana po dolasku, za one koji su pod 7-dnevnom karantinom. Za 10-dnevni karantin potrebna su dva testa, trećeg i devetog dana. Za 14-dnevni karantin potrebna su tri testa – na dan dolaska, šestog i dvanaestog dana karantina.

Svi dolasci prate se u posebnom sistemu tokom određenog perioda.

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

2Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Izrael stao na dva minuta – obeležen Dan sećanja na žrtve Holokausta

Read Next

Izložba OKS u Galeriji SANU