Vesti – Šta nas očekuje od maja ako putujemo u Grčku – Travel Magazine

Ako planirate putovanje u Grčku u narednim mesecima, iz ove zemlje stižu lepe vesti. Grčka planira da ukine sva preostala Covid ograničenja koja se tiču putovanja od 2. maja. Ova odluka stiže u pravi čas tj. pred početak visoke turističke sezone. Letnja sezona u Grčkoj obično počinje posle pravoslavnog Uskrsa, koji se ove godine obeležava 24. aprila.

Grcka mesta bez guzvi

PROČITAJTE I…

Grčka se na ovaj način pridružuje grupi od još 15 drugih evropskih zemalja, uključujući Švedsku, Madeiru i Kipar. Ove zemlje su već ukinule ograničenja prilikom ulaska, pošto intenzitet zaraze jenjava. Broj Covid infekcija u Grčkoj je opao poslednjih nedelja. Vlasti su 12. aprila zabeležile 15.000 zaraženih i 64 smrtna slučaja. Sa druge strane, od 11 miliona stanovnika, oko 72% je potpuno vakcinisano.

Očekivanja u 2022. godini

Ova mediteranska zemlja u 2022. godini očekuje veliki broj posetilaca. Zvaničnici predviđaju da bi prihodi trebalo da dostignu 80% nivoa iz 2019. godine, koja je bila rekordna pre nego što je pandemija zaustavila turizam.

Grčki ministar zdravlja, Tanos Plevris (Thanos Plevris), izjavio je da se Covid stabilizovao u zemlji. To omogućava da se nastavi sa suspendovanjem zaštitnih mera. Međutim, ministar je naglasio da se ove mere suspenduju, ali ne i ukidaju, i da će situacija biti revidirana u septembru.

Mere koje će biti uklonjene uključuju sertifikate o vakcinama, potvrde o oporavku i obavezu nošenja maski na zatvorenim javnim mestima od sledećeg meseca.

Putovanje u Grčku bez potvrda i sertifikata

Putnici koji kreću u Grčku neće morati da se testiraju pre putovanja, borave u karantinu niti da dostavljaju dokaz o vakcinaciji kako bi ušli u zemlju. Više neće biti obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima, poput hotelskih lobija, a posetioci neće morati da pokazuju sertifikate o vakcinciji da bi ušli na određena mesta. Od 15. marta su ukinuti obrasci za lociranje putnika, a od 1. aprila je produženo važenje vakcina za posetioce na devet meseci.

Zanimljivo je i da je Ministarstvo turizma Grčke izabrano za “Vodeću svetsku turističku organizaciju” od strane World Travel-a 2021. godine.

Nafplio grcka

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

EU kompas pokazuje jasan smer, Zapad očekuje da Srbija izabere “dosledan” put

Read Next

Roma pregazila Bodo, u polufinalu sa Lesterom, drugi par Olimpik i Fejnord