Vesti – Španija i Francuska ublažile ulazak za srpske građane – Travel Magazine

Državama koje su dodatno ublažile uslove za ulazak građana Srbije pridružile su se Španija i Francuska, u koje mogu da uđu i oni koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa, piše N1.

Kako propisuju vlade tih država, ulazak državljana zemalja sa takozvane zelene liste, među kojima je i Srbija, dozvoljen je sa negativnim PCR ili antigenskim testom.

Španija – sa dokazom o vakcinaciji ili sa negativnim PCR testom

Španija još od 7. juna prihvata sve vakcine osim Sputnjika V, uz uslov da je od revakcinacije prošlo najmanje 14 dana. Novost je da građani Srbije mogu da putuju u Španiju i ukoliko prilože negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 48 sati, kao i uz potvrdu o preležanom kovidu u poslednjih 180 dana, objavilo je Ministarstvo zdravlja Španije.

Deci do 12 godina nije potreban negativan PCR ili antigenski test, niti potvrda o preležanom kovidu, ali moraju da poseduju QR kod. Svi putnici, pre ulaska u Španiju, moraju da popune obrazac zdravstvene kontrole putem internet adrese www.spth.gob.es ili putem besplatne aplikacije SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH, prenosi N1.

Delta Soj se siri Evropom

PROČITAJTE I…

Za Francusku neophodan negativan PCR ili antigenski test

Za razliku od Španije, Francuska ne dozvoljava ulazak u zemlju onima koji su preležali infekciju koronavirusom ukoliko ne prilože negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 72 sata. Negativan PCR ili antigenski test obavezan je i za državljane Srbije koji se nisu vakcinisali ili su se vakcinisali vakcinama Sinofarm i Sputnjik V, kao i za decu stariju od 11 godina.

Građanima Srbije koji su vakcinisani vakcinama Fajzer ili AstraZeneka priznaje se dokaz o izvršenoj vakcinaciji, uz uslov da je prošlo najmanje 14 dana od revakcinacije. Važno je napomenuti i da su svi putnici dužni da pri ulasku na francusku teritoriju imaju popunjen obrazac – potvrdu o međunarodnom putovanju.

Centar za testiranje

PROČITAJTE I…

Putovanja u Hrvatsku i Sloveniju bez ograničenja

Državljani Srbije od 25. juna mogu da uđu bez ograničenja u Hrvatsku, odnosno ulazak je omogućen pod istim uslovima koji su bili na snazi pre mera uvedenih radi sprečavanja širenja koronavirusa. Kako je objavljeno na sajtu Ambasade Srbije u Zagrebu, nije potrebna potvrda o vakcinaciji niti negativan PCR test na koronavirus.

Državljani Srbije mogu da putuju i u Sloveniju, bez određivanja karantina i posedovanja testova ukoliko prilože dokaz da su pre ulaska u tu državu najmanje pet dana neprekidno boravili u Srbiji ili nekoj drugoj zemlji sa zelene liste epidemiološki sigurnih država.

Kako su za portal N1 objasnili u Ambasadi Slovenije u Beogradu, dokaz da je osoba pre ulaska u Sloveniju najmanje pet dana neprekidno boravila u državi koja nije na crvenoj ili tamnocrvenoj listi mogu biti pečati u pasošu.

Ostale vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Preminuo Donald Ramsfeld – arhitekta invazije na Irak

Read Next

Đoković predvodi srpsku četvorku na OI u Tokiju