Vesti – Sejšeli planiraju da postanu najsigurnija destinacija na svetu – Travel Magazine

Pre nešto više od godinu dana, niko nije mogao da zamisli da bi Sejšeli mogli da imaju dramatičan pad putnika. Prelepi arhipelag u Indijskom okeanu sa rajskim prizorima važio je godinama za top destinaciju, čija je popularnost samo rasla.

Broj dolazaka na pragu 2020. godine porastao je za 4%, a turistički službenici su se pripremali za, kako se činilo, sjajnu novu sezonu. Ali naravno, pandemija Covid-19 uništila je sva predviđanja za 2020. godinu i svet kakav smo znali je promenila nepovratno.

PROČITAJTE I…

Iako je država sa 115 ostrva uspela relativno dobro da stabilizuje virus, sa samo 3.798 slučajeva i 16 smrtnih ishoda u vreme pisanja ovog teksta, ekonomski udarac nije izostao za zemlju koja se nalazi na 1.600 kilometara od obale Tanzanije. Prema Turističkom odboru Sejšela, dolasci turista smanjili su se za 70% prošle godine, a prihodi sektora za 2020. godinu pali su za oko 368 miliona dolara.

Kakva je sada situacija na Sejšelima?

Od četvrtka (25. marta), Sejšeli su ukinuli ograničenja za sve međunarodne posetioce, osim za one koji putuju iz Južne Afrike. Iako je za dolazak potreban negativni PCR test, napravljen u roku od 72 sata pre polaska, putnici tokom posete više ne podležu nikakvim karantinskim zahtevima ili ograničenjima kretanja.

Ovaj potez dolazi pred kraj „agresivne“ šeme vakcinacije koja ima za cilj potpuno vakcinisanje najmanje 70% od procenjenih 98.000 stanovnika Sejšela. Zvaničnici ove ostrvske zemlje su taj plan pokrenuli nakon što su od vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata dobili donaciju od približno 50.000 doza vakcina.

Prema pisanju Njujork Tajmsa, Sejšeli vode glavnu “trku” sa Izraelom sa ciljem da postanu prva zemlja koja je vakcinisala celokupnu populaciju.

Grcka otvara granice

PROČITAJTE I…

U međuvremenu, turističke kompanije iz Sejšela ohrabrene su brojem do sada primljenih rezervacija i veruju da je sada pravo vreme za povratak putnika. Kao što je to slučaj u većini sveta, od posetilaca se zahteva da nose maske za lice, da održavaju razmak između drugih ljudi i da redovno peru ruke.

Bezbednosni prioriteti

Otprilike 535 hotelskih objekata na Sejšelima prošlo je odgovarajuću obuku i trenutno im je dozvoljeno da primaju međunarodne putnike. Iako je vraćanje turističke industrije na pravi kolosek veliki prioritet za državu, održavanje bezbednosti i posetilaca i stanovnika i dalje je od najveće važnosti za zemlju.

Pogledajte ostale zanimljive vesti ovde.

Podelite ovaj članak…

21Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

SAD ukinule sankcije protiv Međunarodnog krivičnog suda, koje je uveo Tramp

Read Next

Srbija u prvom šeširu pred žreb za Evrobasket 2022