Vesti – Royal Caribbean se vraća na Mediteran – Travel Magazine

Čuvena kompanija za krstarenja, Royal Caribbean, vraća se ovog leta na Mediteran. Krstarenja će biti organizovana iz nove matične luke, a biće dostupna samo putnicima koji su u potpunosti vakcinisani.

Brod “Jewel of the Seas” započinje plovidbu 10. jula, a u pitanju su krstarenja (sa 7 noćenja) oko Grčke i Kipra. Po prvi put matična luka broda će biti u Limasolu na Kipru. Letnji itinereri uključuju pristajanje u Atini kao i na grčkim ostrvima Rodosu, Kritu, Mikonosu i Santoriniju.

Grcka otvara granice

PROČITAJTE I…

Zamenik ministra turizma Kipra, Savvas Perdios, ističe veliku radost što je kompanija Royal Caribbean prvi put donela odluku da Limasol nazove svojom matičnom lukom. Ovo je želja Kipra već dugi niz godina i zamenik ministra nije krio oduševljenje što je ovaj san konačno ostvaren. Prema njegovim rečima, Kipar duboko veruje da će prisustvo Royal Caribbean-a u Limasolu biti izuzetno korisno za zemlju. Takođe, siguran je i da će Kipar, kao mesto matične luke i kao zemlja, ispuniti sva očekivanja Royal Caribbean-a i njegovih gostiju.

Uslovi za ukrcavanje na brod

Rezervacije za letnja krstarenja počinju već 7. aprila. Svi putnici stariji od 18 godina moraju biti u potpunosti vakcinisani protiv COVID-19 da bi se ukrcali na brod. Oni mlađi od 18 godina moraju priložiti negativan PCR test na prisustvo virusa. Takođe, putnici se moraju pridržavati svih putnih propisa svojih matičnih zemalja i Kipra. Dodatni detalji o zdravstvenim pravilima i bezbednosti na brodu “biće objavljeni naknadno”, navodi se u saopštenju za javnost američke kruzing kompanije.

PROČITAJTE I…

Povratak na Mediteran i obnavljanje krstarenja širom sveta

I pre objave da se Royal Caribbean vraća na Mediteran, kompanija je već uspostavila neka krstarenja u drugim delovima sveta. Tako su od decembra bila organizovana krstarenja brodom “Quantum of the Seas” iz Singapura.

Iz kompanije su, takođe, najavili planove za nastavak krstarenja iz Haife, izraelske luke, brodom “Odyssey of the Seas” tokom maja. Tu su i krstarenja Karibima, sa Bahama i Bermudskih ostrva, koja se očekuju u junu. Za sva krstarenja će važiti uslov da svi putnici koji se nalaze na brodovima moraju biti potpuno vakcinisani protiv COVID-19 pre ukrcavanja.

Pogledajte ostale zanimljive vesti ovde.

Podelite ovaj članak…

1Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

SAD ukinule sankcije protiv Međunarodnog krivičnog suda, koje je uveo Tramp

Read Next

Srbija u prvom šeširu pred žreb za Evrobasket 2022