Vesti – Qatar Airways sleteo na Puket – avion pozdravljen vodenim topovima – Travel Magazine

Od 1. jula 2021., Qatar Airways je uspostavio letove do Puketa, pošto se tajlandsko ostrvo za odmor ponovo otvorilo za potpuno vakcinisane međunarodne turiste. Ovo predstavlja značajnu prekretnicu u oporavku međunarodnih putovanja, jer će ova avio-kompanija leteti četiri puta nedeljno između Dohe i Puketa avionom Airbus A350, koji ima 36 mesta u biznis i 247 mesta u ekonomskoj klasi.

16 nedeljnih letova do Tajlanda

Pored svojih 12 nedeljnih letova za Bangkok, avio-kompanija će obavljati i ukupno 16 nedeljnih letova do Tajlanda, pružajući besprekornu povezanost svojim putnicima koji putuju iz Evrope, Bliskog Istoka i Sjedinjenih Država preko najpovezanijeg i najboljeg aerodroma na Bliskom Istoku i „Trećeg najboljeg aerodroma na svetu“, Međunarodni aerodrom Hamad.

„Izuzetno je ohrabrujuće videti vodeće svetske prevoznike poput Qatar Airways-a koji se vraćaju na Puket u trenutku kada se destinacija ponovo otvora, i to sa poverenjem, što se može videti brojem samih nedeljnih letova. To je divan pokazatelj koliko je Puket popularan kod međunarodnih turista, koji očigledno žele da ponovo uživaju u legendarnim ostrvskim plažama i dobrodošlici i gostoprimstvu“, izjavio je guverner turističke uprave Tajlanda (TAT), gospodin Yuthasak Supasorn.

Spanija i Francuska ublazile mere

PROČITAJTE I…

Prvi let na Puket je bio pre 11 godina

Prvi let na Puket je bio u 2010. godini, i u to vreme postao je 93. destinacija Qatar Airways mreže. Ovo odmaralište je magnet za putnike, posebno iz Evrope, Bliskog Istoka i Sjedinjenih Država. Počev od 1. jula 2021. godine, međunarodni turisti koji su u potpunosti vakcinisani najmanje dve nedelje pre leta i imaju negativan PCR test urađen 72 sata pre polaska, mogu ući na Puket i slobodno se kretati unutar provincijskog ostrva bez karantina.

Dok se putnici vraćaju u nebo Qatar Airways-om, mogu biti spokojni znajući da putuju jedinom avio-kompanijom na svetu koja je, zajedno sa svojim vrhunskim globalnim čvorištem međunarodnim aerodromom Hamad, dobila četiri Skytrax ocene sa 5 zvezdica.

To uključuje i prestižnu ocenu avio-kompanija sa 5 zvezdica, ocenu aerodroma sa 5 zvezdica, ocenu sigurnosti avio-kompanija COVID-19 sa 5 zvezdica i ocenu bezbednosti aerodroma COVID-19 sa 5 zvezdica.

Ova dostignuća ističu posvećenost kompanije Qatar Airways da svojim putnicima pruži vodeće iskustvo u industriji u svakoj tački putovanja, uključujući najviši mogući nivo zdravstvenih i bezbednosnih standarda koji štite dobrobit svojih putnika kako na zemlji, tako i u vazduhu.

Letovi do Puketa od 1. jula 2021: (lokalno vreme)

Doha (DOH) – Puket (HKT) QR 840 polazi 02:55 stiže 13:30 (sreda, petak, subota, nedelja)
Puket (HKT) – Doha (DOH) QR 841 polazi 02:30 stiže 05:30 (sreda, petak, subota, nedelja)

Delta Soj se siri Evropom

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Poznati holandski novinar ranjen u pucnjavi u Amsterdamu

Read Next

Dragana Tomašević i Marija Vučenović učestvuju na Igrama u Tokiju