Vesti – Pravila za povratak na Puket – Travel Magazine

Turistička organizacija Tajlanda (TAT) je objavila neka od pravila koja će važiti za sve vakcinisane turiste, a koji planiraju putovanje na Puket od 1. jula. Pravila su vezana za poseban model otvaranja ovog južnog tajlandskog ostrva – Phuket Sandbox. Primena pomenutog modela značila bi da će ovo ostrvo biti ponovo otvoreno za međunarodne posetioce za samo nekoliko nedelja.

Zeleno svetlo za 65 drzava

PROČITAJTE I…

Pre svega, potpuno vakcinisani turisti više neće morati da provode 16 dana u hotelskom karantinu. Ipak, biće im potreban negativan PCR test koji ne sme biti stariji od 72 sata pre ukrcavanja na let za Puket. Takođe, moraće da poseduju potvrdu o vakcinaciji protiv COVID-19. Neophodno će biti da je potvrda tj. vakcinacija završena u periodu od minimum 14 dana do 1 godine pre ulaska na Puket. Ostala pravila se tiču važeće vize i Potvrde o ulasku (Certificate of Entry) koje će i dalje izdavati lokalni konzulati i ambasade Kraljevine Tajland. Ne treba zaboraviti ni obavezno zdravstveno osiguranje koje uključuje COVID-19 sa pokrićem od minimum 100.000 američkih dolara.

Pravila za ulazak na Puket

Putnici mogu leteti samo direktno na Puket tj. nije dozvoljeno presedanje u Bangkoku. To znači da će putnici morati da rezervišu letove koji direktno lete na ostrvo. Konekcije su moguće iz gradova poput Dubaija, Dohe, Singapura, Istanbula i Hong Konga. Naravno, neki od ovih gradova mogu imati dodatna ograničenja i pravila za međunarodne dolaske. To se može odnositi i na putnike koji su samo u tranzitu što treba proveriti pre kupovine karte. Thai Airways, takođe, planira niz direktnih letova za Puket iz evropskih gradova, uključujući Frankfurt, Kopenhagen, Pariz i London.

Deci mlađoj od 12 godina neće biti potrebna potvrda o vakcinaciji. Sva deca starosti između 12 i 17 godina moraće da urade brzi antigen test po dolasku na aerodrom u Puketu. Test će biti o trošku putnika. Svi putnici, kao i do sada, moraće da instaliraju mobilnu aplikaciju “ThailandPlus” za praćenje kontakata vezanih za COVID-19.

Pravila vezana za boravak na Puketu

Turisti će morati da provedu 7 noći na Puketu pre nego što im bude dozvoljeno da putuju po zemlji i obilaze druge delove Kraljevine. Smeštaj će morati da se rezerviše u zvanično odobrenim hotelima koji imaju sertifikat “Amazing Thailand Safety & Health Administration”. Na kraju svog sedmodnevnog boravka, turisti će morati da urade PCR test. Negativan rezultat će im omogućiti da posećuju druge delove zemlje. Posetioci koji borave u Tajlandu kraće od 7 dana moraće da imaju negativan PCR test pre nego što se ukrcaju na let za povratak kući.

Očekuje se da će tokom narednih dana TAT potvrditi i dodatne zahteve. To uključuje i listu zemalja srednjeg i niskog rizika čiji stanovnici mogu da učestvuju u ovom programu.

U međuvremenu, lokalne zvaničnike ohrabruje činjenica da je preko polovine stanovnika Puketa sada vakcinisano protiv COVID-19. Međutim, većina njih je zapravo dobila prvu dozu. Imajući na umu cilj da se do jula vakciniše 70% populacije ostrva, čini se da će to u ovom slučaju značiti, pre svega, primanje prve doze vakcine.

Ulaz u Madjarsku za vakcinisane gradjane Srbije

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

U Kini otkriven prvi slučaj novog soja ptičjeg gripa

Read Next

Vidal pozitivan na koronavirus