Vesti – Povećana tražnja za polisama putnog zdrastvenog osiguranja – Travel Magazine

Sprečeni da putuju kako su navikli u toku prethodne godine, zainteresovani posetioci dostupnih destinacija u inostranstvu, u maju mesecu 2021. godine pokazali su povećanu tražnju za ugovaranjem putnog zdravstvenog osiguranja sa proširenom sumom pokrića u slučaju infekcije koronavirusom u inostranstvu za čak 58% u odnosu na mesec ranije.

DDOR – sveobuhvatna zaštita od infekcije Covid-19

Uvažavajući potrebe svojih klijenata i očekivanog povećanja broja putnika u inostranstvo, DDOR osiguranje je značajno proširilo pokriće od oboljevanja KOVID-19 u toku putovanja. Sada pokriće troškova lečenja iznosi 10.000 €, uz isplatu 200 € fiksno u slučaju hospitalizacije u inostranstvu. Na ovaj način svi putnici u inostranstvo imaće sveobuhvatniju podršku u slučaju infekcije koronavirusom. Do 15. oktobra, svim klijentima koji odgovorno kreću na putovanja i ugovaraju ove polise, bilo za sebe, porodicu ili grupu prijatelja, DDOR osiguranje će obezbediti jedan dan osiguranja gratis.

Kakav je ulazak za drzavljane Srbije u 9 omiljenih zemalja za srpske turiste

PROČITAJTE I…

Individualno, porodično ili grupno putno osiguranje

Putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za KOVID-19, moguće je ugovoriti kao individualno, porodično ili grupno, na period do 30 dana. Ugovara se kao doplatak na osnovnu polisu i pruža pokriće troškova lečenja i fiksan iznos naknade ukoliko je neophodna hospitalizacija uzrokovana bolešću KOVID-19.

Na primer, za četvoročlanu porodicu, razlika u ceni za doplatak za KOVID-19 uz polisu putnog zdravstvenog osiguranja je od 10 – 15€ za 10 dana što je na nivou troška za jedan odlazak porodice u poslastičarnicu ili na kafu.

Sa ovako ugovorenom polisom, svaki putnik koji oboli od koronavirusa imaće podršku i pomoć do sume od 10.000 € za pokriće troškova lečenja, prevoza i zdravstvenih usluga, kao i jednokratnu isplatu u gotovini u slučaju hospitalizacije 3 i više dana u inostranstvu.

DDOR osiguranje takođe nudi i polisu osiguranja od otkaza putovanja, koja pruža delimičnu finansijsku odštetu u slučaju otkazivanja putovanja usled iznenadne nezgode ili bolesti izazvane i koronavirusom.

DDOR – prva osiguravajuća kuća u Srbiji koja je dodala polisi dodatak za Covid-19

Da podsetimo, DDOR osiguranje je prva osiguravajuća kuća koja je, još u junu 2020. godine, pružila zaštitu u slučaju infekcije koronavirusom na putovanju sa ugovaranjem dopunskog pokrića uz polisu putnog zdravstvenog osiguranja. Takođe, tržištu je od prošle godine na raspolaganju i usluga ugovaranja pokrića u slučaju infekcije KOVID-19 gostiju hotela u Srbiji.

Polisa osiguranja od nezgode za goste za hotela, banja, odmarališta i drugih smeštajnih objekata, sa ugovorenim bolničkim danima usled KOVID-19, zaključuje se kao grupna polisa pravnog lica. Korisnici osiguranja su svi gosti ugovarača osiguranja čiji je boravak evidentiran u smeštajnom objektu i to bez ograničenja kada su u pitanju godine života.

Ovo osiguranje važi ukoliko se ustanovi pozitivan test gosta hotela na koronavirus, a u toku boravka u odabranom objektu, kao i 10 dana nakon odlaska iz smeštaja, ukoliko zbog toga bude bilo neophodno da bude hospitalizovan.

Digitalni zeleni sertifikat EU

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Istočnonemački Mič Bjukenon spasava CDU

Read Next

Remi Srbije i Jamajke u Japanu