Vesti – Otvoren centar za testiranje na Covid-19 na aerodromu Nikola Tesla – Travel Magazine

Na aerodromu Nikola Tesla otvoren je centar za testiranje na Covid-19 u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Zahvaljujući centru za testiranje, putnici u odlasku, dolasku i tranzitu ka zemljama koje zahtevaju negativan test na prisustvo virusa Covid19, kao i svi zainteresovani građani i strani državljani, sada se mogu testirati i dobiti rezultate na aerodromu, u cilju bezbednijeg i efikasnijeg putovanja.

Centar za testiranje radi 24 časa

Centar za testiranje, koji je otvoren 24 časa dnevno, nalazi se u Terminalu 1 beogradskog aerodroma i obuhvata sledeće usluge testiranja na prisustvo virusa SARS-CoV-2:

· Real Time PCR test, čiji rezultati su putem elektronske adrese korisniku dostupni u roku od maksimalno 120 minuta od uzimanja brisa;

· Brzi test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, primenom brzih antigenskih testova, čiji rezultati su putem elektronske adrese korisniku dostupni u roku od maksimalno 60 minuta od uzimanja brisa;

Iata Travel Pass

PROČITAJTE I…

Rezultati testova izdaju se dvojezično, na srpskom i engleskom jeziku i šalju se na mejl adresu putnika, u centru je omogućeno štampanje rezultata, dok pristup rezultatima testova ima samo ovlašćeno osoblje nadležnih državnih institucija.

Važno je da se svi putnici dobro upoznaju sa ažurnom regulativom pre putovanja u odabranu zemlju, jer svaka država posebno definiše pravila i zahteve za ulazak i boravak na svojoj teritoriji tokom pandemije. Cena testova je na propisanom nivou iznosa za ove testove u državnim institucijama u Srbiji i iznosi 3.500 dinara za
antigenski test i 9.000 dinara za PCR test.

Kakav je ulazak za drzavljane Srbije u 9 omiljenih zemalja za srpske turiste

PROČITAJTE I…

Uplata na šalterima Pošta Srbije

Uplatu za testiranje je neophodno obaviti pre dolaska na registracioni punkt. Uplata se može izvršiti i na šalteru „Pošte Srbije“ koji se nalazi u prizemlju Terminala 1, svakog dana u nedelji, 00-24h. Registracija za testiranje se obavlja na registracionom punktu koji se nalazi u blizini šaltera za uplatu ili elektronskim putem, preko portala eUprave.

Vrlo je bitno da se posebno obrati pažnja na vreme potrebno za proces izdavanja rezultata, odnosno da je od trenutka uzimanja brisa potrebno do 120 minuta za izdavanje rezultata PCR testa i do 60 minuta za antigenski test.

Ovo je posebno važno zbog planiranja vremena dolaska na aerodrom pre planiranog vremena poletanja, jer je pored vremena potrebnog za uplatu, registraciju, testiranje i izdavanje rezultata PCR/antigen testa potrebno
planirati dovoljno vremena za čekiranje i ostale procese na aerodromu neophodne za realizaciju putovanja.

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Šta sve pamti vila La Granž – od prve Ženevske konvencije do Putina i Bajdena

Read Next

Vesti – Koh Samui u trci za ponovno otvaranje – Travel Magazine