Vesti – Održana Best Stay konferencija lidera u turizmu – Travel Magazine

U Termama Sveti Martin održana je konferencija Best Stay koja je okupila predstavnike i menadžere najvećih hrvatskih i međunarodnih hotelskih lanaca kako bi međusobno podelili znanja, najbolje prakse i ideje oko održivosti turizma, te primeni inovativnih tehnologija u razvoju destinacija.

Knjiga Svet je isti

PROČITAJTE I…

Inovativna i održiva regija od koje svi mogu naučiti o turizmu – Međimurje

U sinergiji tema i lokacije, Terme Sveti Martin proglašene su najboljim wellness hotelom. Sa druge strane, regija Međimurje je nagrađena i prepoznata kao mesto održivog i inovativnog turizma, nakon što je 3 puta za redom osvojila European Destination of Excellence konferencija.

Publika

Best stay

Terme Sveti Martin najbolji su wellness hotel i jedini Eco label hotel u Hrvatskoj

Kao pioniri održivih procesa u hotelijerstvu Terme Sveti Martin jedini su hrvatski hotel s EU Ecolabel sertifikatom. Nuša Korotaj, Generalna direktorka Termi Sveti Martin otvorila je konferenciju predavanjem. Ona je provela kolege kroz filozofiju, ali i proces najviših standarda ekološke zaštite. Kako je istakla, „želja nam je s kolegama iz struke pronaći nova održiva rešenja za sve promene koje čekaju turizam i hotelijerstvo.“

Odrzivost

Na svojoj prezentaciji, gđa Korotaj je pokazala rezultate održive prakse koja im je smanjila operativne troškove između 20% i 40% u zavisnosti od segmenata. Takođe je podelila iskustva gostiju, koji prvo prigovaraju zbog perlatora, ali kada shvate kako se time smanjuje potrošnja vode, pristaju na kompromis u očekivanom luksuzu.

Odrzivo poslovanje

Kako zadržati zaposlene

Dejvid Tejlor iz Adriatic Luxury Hotels, Dino Katalenić iz novootvorenog slovenačkog hotela Milka i Larisa Jovanović iz Blue Kotor Bay Premium Resorta podelili su taktike za inspiraciju i zadržavanje zaposlenih, kao što su slanje na staž u luksuzne rizorte u Meksiko ili restorane s Michelin zvezdicama. Katalinić je ispričao kako su inspirisali zaposlene tako što su svi zaposleni odseli u hotelu kao gosti – od rezervacije na webu, do check-ina, i noćenja, što im je pomoglo da shvate njihovu ulogu i razviju profesionalni ponos. Svi su se složili kako su zaposleni najbitniji deo hotelske usluge.

Best stay konferencija

BS konferencija

Ekskluzivno predstavljanje novog Maistrinog koncepta urbanih, gradskih hotela City Vibes

Predstavnici Maistra Hospitality Group-e, predstavili su novi Maistrin brend City Vibes inspiriran Zagrebom. Hotel Zonar Zagreb, deo City Vibes brenda, koji je moderan, urban i „cool“ hotel okrenut je urbanom tkivu koje ga okružuje. Hotel će nakon otvaranja 2023. godine postati „IT“ mesto u Zagrebu, najviše zbog svog bazena i zone zabave pod imenom Cherry Pop na krovu na visini od 45 metara.

Hotel Zonar ima nekoliko razvnovrsnih tipova soba i apartmana, i inspirisan je postmodernom arhitekturom. U sklopu hotela nalaze se restaurant Skinny Pig, cocktail bar Skin2Skin, te „fish steak restaurant“ i „take out deli“, koji će biti otvoreni građanima kao i gostima hotela.

Slogan hotela je „The Earth never stops moving, neither should you“ čime hotel cilja na urbane, globalne putnike, koji su stalno u pokretu.

panel

Drugi dan konferencije posvećen održivim konceptima i primerima dobre prakse

Jedna od vrućih turističkih tema je održivost pa je u skladu s time Ged Braun, CEO turističkog projekta Low Season Traveler iz Velike Britanije otvorio drugi dan konferencije inspirativnim predavanjem tokom kojeg je aktivno ispitivao publiku šta zapravo znači imati održivo poslovanje i koji su to koraci kako bi turističko poslovanje bilo i ostalo održivo.

Odrzivost konferencija

Konferencija

Uz to, učesnici konferencije su mogli izračunati svoj carbon footprint, te napraviti offsetting sadnjom vinograda porodice Hažić na proleće 2023. godine.

Turistička konferencija u proširenoj stvarnosti

Uz demonstracije raznih tehnoloških rešenja za sve segmente turističkog poslovanja, na samoj konferenciji bila je demonstrirana i primena AR u razvoju destinacija, u obliku kviza koji su polaznici mogli isprobati putem aplikacije na svojim telefonima.

Best stay

Ako ste propustili najbolju konferenciju za lidere u turizmu, kroz 7-10 dana na https://www.beststayevent.com/ moći ćete da pročitate izveštaje sa panela kao i razne druge materijale nastale na konferenciji.

Konferencija

Ucesnici

KLM odrzivo avio-gorivo

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Skupštinski odbor usvojio predlog izmene Zakona o ministarstvima

Read Next

FMP nastavlja pobednički start ubedljivim trijumfom nad Splitom