Vesti – Odigrajte naš aprilski kviz i osvojite Laguna knjige! – Travel Magazine

Aprilski kviz znanja je otvoren! Vreme je da opet proverite svoje znanje, a mi ćemo vas za to nagraditi, i to Laguninim izdanjima koja su posvećena istoriji, zanimljivostima o gradovima, epohama, modernoj psihologiji itd.

O čemu je reč?

Aprilski kviz znanja koji vas čeka na ovoj stranici, testira koliko znate o geografiji i atraktivnim destinacijama o kojima vam pišemo svakodnevno! Učestvovanje u kvizu je vrlo jednostavno. Potrebno je da OVDE odgovorite tačno na osam postavljenih pitanja, pošaljite ih u našu redakciju pritiskom na dugme „pošalji“ i osvojite Laguna knjige!

01. maja izvlačimo tri dobitnika (koji su tačno odgovorili na sva pitanja).

  1. nagrada: SVI TI USAMLJENI LJUDI (MAJK GEJL)
  2. nagrada: TASMANIJA (PAOLO ĐORDANO)
  3. nagrada: JEDAN DAN (DEJVID NIKOLS)

U nastavku vam donosimo kratak siže knjiga kojima vas nagrađujemo u okviru aprilskog kviza:

aprilski usamljeni ljudiSVI TI USAMLJENI LJUDI

Nagrada za izvanredno postignuće Romantic Novelists’ Association.

„Ako vam se dopao Čovek po imenu Uve, onda će vas ovaj roman oduševiti.“
– Good Housekeeping

U telefonskim razgovorima sa ćerkom koja živi u Australiji, udovac Hjubert Berd oslikava portret savršenog života u penziji, prepunog zabave i druženja.

Ali Hjubert Berd laže. Nešto ga je nateralo da okrene leđa svetu, i jedva da ima ikakav kontakt sa ljudima. Tako je sve dok ne dobije lepe vesti za koje će se ispostaviti da su loše – ćerka mu dolazi u posetu, zbog čega se Hjubert suočava sa nemogućim zadatkom: da učini stvarni život više nalik izmišljenom, pre nego što bude otkriven.

Tako Hjubert obnavlja drago prijateljstvo, dobija drugu šansu u ljubavi i čak se pridružuje jednoj odvažnoj društvenoj akciji. Tajna njegove dotadašnje izolovanosti vreba ga u senci – da li mu je ipak suđeno da zauvek ostane samo jedan od usamljenih ljudi?

„Ova dirljiva priča s neponovljivim glavnim junakom sadrži toliko iznenađenja da nećete moći da se odvojite od nje.“
– Booklist

„Srceparajući pogled na usamljenost, koji uliva nadu i optimizam.“
– Guardian

aprilski TasmanijaTASMANIJA

Gde biste vi kupili zemljište? U slučaju apokalipse.

Noveli je razmišljao nekoliko sekundi, a onda je rekao: u Tasmaniji. Dovoljno je južno da se izbegnu preterano niske temperature. Ima dovoljne rezerve slatke vode, nalazi se u demokratskoj državi i ne nastanjuju je grabljivice kojima je plen čovek. Nije previše mala, ali je ostrvo, dakle, lakše se brani, zato što će ljudi, verujte mi, morati da se brane.

Četrdesetogodišnji Paolo, po obrazovanju fizičar a po opredeljenju pisac, odlazi u Pariz na konferenciju o klimatskim promenama kako bi pronašao inspiraciju za novu knjigu. Međutim, nije samo njegova kreativnost u krizi. Godina je 2015, njegov brak je pred razvodom a svet potresaju serije terorističkih napada…

Tasmanija je roman o budućnosti. O budućnosti koje se plašimo i koju priželjkujemo. O budućnosti koju nećemo imati, koju možemo promeniti i koju gradimo. Strah i iznenađenje zbog gubitka kontrole su osećanja našeg vremena, a Paolo Đordano ume da ih ispripoveda kao niko drugi.

Svi se prepoznajemo u ovom veoma osetljivom, živom i savremenom romanu. Jer svako od nas traži svoju Tasmaniju, mesto gde se, jednostavno, možemo spasti.

„Izuzetna knjiga o nemiru današnjeg sveta.“
– Le Monde

aprilski jedan danJEDAN DAN

Možete provesti ceo život ne shvatajući da vam je ono za čim oduvek tragate sve vreme pred očima.

Dvadeset godina, dvoje ljudi, JEDAN DAN

„Roman godine! Velik, zanosan, inteligentan, a ipak se čita sa izuzetnom lakoćom… pun odlično odabranih detalja.“
Nik Hornbi

„Savršena knjiga o bolnoj praznini između onoga što smo bili i onoga što smo sada… izvanredna i nesvakidašnja ljubavna priča.“
Toni Parsons

„Nikols piše izuzetnim stilom s istančanim razumevanjem emocija. Njegovi likovi su potpuno uverljivi… Jedan dan je predodređen da postane savremeni klasik.“
Daily Mirror

„Teško da ćete pronaći zabavniju, nežniju romantičnu komediju od priče od Deksu i Em.“
Independent

Odigrajte aprilski kviz!

Pogledajte nove naslove iz Lagune ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Пронађена беживотна тела двојице држављана Србије на Триглаву

Read Next

U PETOJ DECENIJI JEDE SVE ŠTO JOJ PADNE POD RUKU, A IZGLEDA DUPLO MLAĐE: Evo koja je tajna savršene linije pevačice