Vesti – Nove opcije za putovanje u Tajland – Travel Magazine

Turistička organizacija Tajlanda donosi lepe vesti za sve potpuno vakcinisane putnike koji žele da putuju u Tajland, čuvenu “Zemlju osmeha”.

Poznato je da je od 01.07. putnicima na raspolaganju program ”PHUKET SANDBOX”. Ovaj program omogućava svima koji žele da posete Kraljevinu Tajland, da najpre borave na Puketu, u smeštaju koji poseduje SHA+ sertifikat, u trajanju od 14 noćenja. Nakon toga, mogu da posećuju ostale delove zemlje. Naravno, moguće je na Puketu boraviti i kraće, po želji, s tim što je u tom slučaju neophodno da putnici napuste Tajland, direktno sa ostrva.

The Sanctuary

PROČITAJTE I…

Koh Samui

Foto: Adam Hill from Pixabay

SAMUI PLUS

Takođe, od 15.07. započeo je i program “SAMUI PLUS”. Ovaj program obuhvata tri ostrva u provinciji Surat Tani – Ko Samui, Ko Phangan i Ko Tao. U okviru ovog programa putnici, tačno određenim letovima Bangkok Airways-a iz Bangkoka, najpre moraju boraviti na ostrvu Koh Samui 7 noćenja (za prvih 7 noćenja smeštaj mora imati oznaku “Samui Extra Plus”). Nakon toga mogu izabrati da li će ostati narednih 7 noćenja na ovom ostrvu ili će ih provesti na ostrvima Ko Phangan ili Ko Tao (za dodatnih 7 noćenja smeštaj mora imati oznaku “SHA+”). Za putovanja između ostrva u tom periodu ne može se koristiti javni prevoz već iskljućivo odobreni feriji i luke.

Koh Samui

Foto: Nehal Patel from Unsplash

PHUKET SANDBOX 7+7

Od sredine avgusta uvedena je i možda najzanimljivija opcija za putnike – program “PHUKET SANDBOX 7+7”. U okviru ovog programa obavezan boravak na Puketu se smanjuje na 7 noćenja (u smeštaju koji poseduje SHA+ sertifikat). Nakon toga, putnici mogu izabrati da posete neku drugu destinaciju u okviru ovog programa i da tamo provedu dodatnih 7 noćenja.

Tajland Puket

Foto: Miltiadis Fragkidis from Unsplash

Destinacije gde možete provesti dodatnih 7 noćenja (takođe u smeštaju koji poseduje SHA+ sertifikat) su:
a) Surat Thani (Ko Samui, Ko Phangan, Ko Tao) transfer direktnim letom sa Puketa
b) Krabi (Ko Phi Phi, Ko Ngai, Railay) SHA+ transferi ferijima
c) Phang-Nga (Khao Lak, Ko Yao) Khao Lak: direktni SHA+ transferi minibusevima / Ko Yao: SHA+ transferi ferijima

Koh Tao Tajland

Foto: Max Böttinger from Unsplash

Za sve dodatne informacije o programima i potrebnoj dokumentaciji za vizu, može kontaktirati Konzulat Kraljevine Tajland u Beogradu (info@thaiconsulate.rs).

Mauricijus otvara granice

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Kineski borbeni avioni iznad Tajvana

Read Next

Napoli nastavio savršen početak sezone, Roma bolja od Udinezea