Vesti – Nove mere ulaska u Katar – Travel Magazine

Državljani Srbije mogu ući u Katar uz prethodno dobijenu dozvolu preko „Qatar Portal„. Od danas (27.04) ulazak je moguć jedino uz negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Po dolasku, samo za određene kategorije se vrši novo testiranje na aerodromu „Hamad“. Njima se onda određuje jednonedeljni karantin u hotelu. Ukoliko se u zemlju ulazi kopnom preko graničnog prelaza Abu Samra iz Saudijske Arabije neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, a potom hotelski karantin koji se unapred rezerviše preko sajta „Discover Qatar“.

Preskupi PCR testovi

PROČITAJTE I…

I vakcinisani moraju da prilože PCR test

Strani državljani sa regulisanim boravkom u Kataru i koji su vakcinisani u Kataru protiv COVID-19 mogu, 14 dana od primanja druge doze, putovati u inostranstvo i vratiti se u Katar, uz negativan PCR test pri povratku. Njima se ne određuje karantin, ali je potrebno da je prošlo šest meseci od primanja druge doze vakcine.

Osobe koje su vakcinisane u inostranstvu vakcinama „Fajzer“, „Astra Zeneka“, „Moderna“- dve doze, 14 dana od vakcinacije drugom dozom i „Džonson i Džonson“-jedna doza, mogu ući u Katar uz posedovanje negativnog PCR testa, ne starijeg od 72 sata, bez karantina. Ako nije prošlo 14 dana od vakcine, obavezan je kućni karantin od 7 dana ili sve dok se ne napuni 14 dana od datuma primanja druge doze.

Vise letova tokom letnje sezone

PROČITAJTE I…

Svi putnici moraju imati instaliranu aplikaciju „Ehteraz“

Osobe koje su preležale Covid-19 pre minimalno 6 meseci i imaju potvrdu o tome od strane akreditovanih medicinskih centara (test na antitela), ne stariji od 72 sata i nemaju simptome, mogu ući u Katar bez karantina.

Tranzit preko aerodroma Hamad je dozvoljen. Preporučuje se, posebno pred planirani put, da se aktuelna informacija o uslovima ulaska proveri preko sajta Ministarstva zdravlja Katara www.moph.gov.qa

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Stejt department upozorava državljane SAD: Ne putujte u Avganistan zbog kovida, terorizma, otmica

Read Next

Otkazan Svetski kup u streljaštvu u Bakuu