Vesti – Nova atrakcija u Rimu – Travel Magazine

U prestonici Italije je za sledeću godinu najavljena nova atrakcija. U pitanju je lokacija za koju se veruje da je mesto gde je izvršen atentat na Julija Cezara. Ovo mesto bi po prvi put trebalo da bude otvoreno za javnost.

Smešten južno od Panteona, trg Largo di Torre Argentina, poznat je i kao Area Sacra. To je veliki trg na kome se nalaze ostaci četiri antička hrama i Pompejevo pozorište. Upravo na ovom mestu, 15. marta 44. godine p.n.e. grupa senatora je izbola Julija Cezara na smrt. Jedan od atentatora bio je i Cezarov prijatelj, Marko Junije Brut.

Italija otvara granice sredinom maja

PROČITAJTE I…

Kako navodi časopis Smitsonijan, trg je otkriven tokom 1920-ih dok su radnici rušili srednjovekovne kuće po nalogu fašističkog vođe Benita Musolinija.

Area Sacra – muzej na otvorenom

Od tada je ovo arheološko nalazište bilo zatvoreno za javnost, a moguće ga je bilo videti samo sa nivoa ulice. Iako zabranjen za posetioce, godinama je velika kolonija mačaka lutalica naseljavala ovaj trg. O njima će se sada brinuti neprofitno sklonište za životinje.

Kada se transformiše u muzej na otvorenom, Area Sacra će imati uzdignuta šetališta, pešačke staze, kao i natkriveni izložbeni prostor. Radovi na projektu, koje finansira italijanska juvelirska kuća Bulgari, započinju sledećeg meseca.

Nova atrakcija – jedan u nizu noviteta

Nova atrakcija se pridružuje nekolicini nedavnih noviteta u Italiji. U pitanju su znamenitosti koje su obnovljene ili otvorene po prvi put, a koje će dodatno obogatiti ponudu zemlje i obradovati sve ljubitelje istorije, arhitekture i arheologije. Jedna od takvih znamenitosti koja čeka turiste je i grobnica prvog rimskog cara. Takođe, u Pompeji (južno od Napulja, oko 225 km od Rima), restaurirana je i antička javna kuća, kao i objekat koji je služio za prodaju hranu. Obnovljen je i muzej Antikvarijum, prepun antičkog blaga, koji je ove godine prvi put posle nekoliko decenija počeo svakodnevno da prima posetioce.

Venecija brodovi za krstarenja

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

6Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Destinacije – Sijera Leone – skriveni dragulj Afrike – Travel Magazine

Read Next

Kavani produžio ugovor sa Mančester Junajtedom