Vesti – Norveška – povratak normalnom životu – Travel Magazine

Poslednjih meseci ulazak u Norvešku je bio poprilično komplikovan, posebno za nevakcinisane putnike. Međutim, ovo će se uskoro promeniti. Zahvaljujući visokoj stopi vakcinacije, Norveška ublažava mere zaštite od koronavirusa.

Ukidanje ograničenja u zemlji

Norveška je 25. septembra ukinula većinu ograničenja vezanih za koronavirus. Ukidanje mera je dan ranije najavila premijerka, Erna Solberg, na konferenciji za novinare u Oslu. Od tada, građani se, pre svega, više ne moraju pridržavati pravila udaljenosti od jednog metra. Ukinuta su i ograničenja vezana za prisustvo različitim događajima i okupljanjima.

Koh tao Tajland

PROČITAJTE I…

Osim toga, za ulazak u bioskope, pozorišta ili diskoteke nije potreban negativan test kao ni dokaz o vakcinaciji ili oporavku. Već prethodnih nekoliko nedelja osetilo se ublažavanje mera. Maska za lice je postala samo preporuka ali više nije obavezna.

Norveška ublažava i mere za ulazak u zemlju

Norveška je do sada dozvoljavala ulazak u zemlju većini putnika ako su bili potpuno vakcinisani ili ako je postojao opravdan razlog za to. Ali, čak i tada, samo uz testiranje i karantin.

Međutim, od 1. oktobra ublažena su pravila ulaska za državljane zemalja Evropske ekonomske zone (EEA) i Šengena. Pomenuto ublažavanje mera je deo prve faze otvaranja zemlje.

Od ovog datuma evropski putnici više ne moraju da pokažu negativan test da bi ušli u zemlju. Nevakcinisani turisti će moći da se oslobode obaveze karantina nakon tri dana.

Putnici iz zemalja klasifikovanih kao “narandžaste” u budućnosti će biti izuzeti od karantina. Nevakcinisana deca mlađa od 18 godina ne moraju u karantin, čak i ako ulaze iz zemlje gde je karantin obavezan. Međutim, u ovom slučaju moraju pokazati negativan test.

Tokom naredne faze otvaranja, obaveza testiranja i karantina biće u potpunosti ukinuta za putnike iz zemalja EEA i Šengena. Međutim, još uvek nije precizirano kada će do toga doći.

Mauricijus otvara granice

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

“Uzbunjivanje” Fejsbuka pred Senatom: Insajderska optužba protiv tehnološkog diva

Read Next

Odbojkaši Vojvodine osvojili Superkup Srbije