Vesti – Nemačka: nova pravila ulaska za vakcinisane i osobe koje su preležale Covid-19 – Travel Magazine

Još jedna zemlja odlučila je da izađe u susret vakcinisanim osobama, ali i onima koji imaju dokaz o prisustvu antitela.

Naime, za one koji su potpuno vakcinisani i oni koji su se oporavili od Covid-19, više neće biti obavezan karantin niti PCR test  – osim ako ne dolazite iz područja sa novim, zaraznijim varijantama virusa, kako je rekao nemački ministar zdravlja Jens Spahn. Nova pravila već su stupila na snagu širom zemlje prošle nedelje.

Prema uredbi koju je odobrio savezni kabinet, osobe koje nisu vakcinisane moraće da prilože negativan PCR test, ukoliko žele da izbegnu karantin od deset dana pri ulasku u Nemačku. Negativan test mogu priložiti online, unosom u aplikaciju za digitalni unos. Nemačka prihvata brze antigenske testove koji nisu stariji od 48 sati ili PCR testove koji nisu stariji od 72 sata.

KLM opet leti za Beograd

PROČITAJTE I…

Najnovija odluka nemačke Vlade doneta je sa ciljem olakšavanja letnjih putovanja po Evropi.

“Čak i oni koji još uvek nisu imali priliku da se vakcinišu dobijaju priliku da putuju bez karantina ukoliko prilože dokaz o negativnom PCR ili antigenskom testu“, rekao je predsednik Nemačke turističke organizacije Norbert Fiebig.

Za povratnike iz rizičnih područja i dalje će važiti karantin

Na veb sajtu Instituta Robert Koch (RKI) postoji spisak država koje se i dalje smatraju rizičnim za nemačke turiste. Faktor za klasifikaciju „rizično područje“ je više od 50 prijavljenih novih infekcija na 100.000 stanovnika u roku od sedam dana. Srbija se trenutno nalazi na spisku rizičnih, s tim da se očekuje da će kako brojke ovde budu padale, biti uskoro uklonjena sa tog spiska.

Italija otvara granice sredinom maja

PROČITAJTE I…

Pored toga, postoje „područja visoke zaraze“ od (preko 200 infekcija), kao i „područja virusnih varijanti” sa novim mutacijama. Kada se vraćate iz područja sa visokom zarazom, trebalo bi da ostane pravilo da se karantin može skratiti negativnim testom, najranije nakon pet dana.

Povratnici iz područja sa virusnim varijantama i dalje će morati da idu u domaći karantin na 14 dana. Odnosno, period karantina se u ovom slučaju ne može skratiti.

Ostale vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

4Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Španska vojska intervenisala na Seuti: 6.000 migranata preplivalo iz Maroka u špansku enklavu

Read Next

Pitino vraća Spanulisa u reprezentaciju Grčke