Vesti – Menjaju se uslovi za državljane Srbije zbog korone – Travel Magazine

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, preporučila je građanima da pre putovanja u inostranstvo obavezno provere uslove koje pojedine zemlje propisuju za državljane Srbije. Nakon naglog povećanja broja zaraženih koronavirusom, neke države su Srbiju već vratile na crvenu listu.

Ulazak u Tursku

PROČITAJTE I…

“Preporučujem građanima da dan uoči polaska na put na sajtu Ministarstva inostranih poslova pogledaju uslove putovanja jer se oni bukvalno menjaju na dnevnom nivou”, izjavila je Matić za Radio-televiziju Srbije.

Pooštravanje kriterijuma za državljane Srbije

Ministarka je konstatovala da se epidemiološka situacija “alarmantno pogoršava”. Takođe je i istakla da će to “dodatno pooštriti kriterijume za ulazak naših državljana u pojedine zemlje”. To znači da će pojedine države, osim negativnih testova i vakcinacije nekom od vakcina prihvaćenih u EU, “možda zahtevati i karantin” za državljane Srbije.

Ona je izjavila da će Srbija verovatno biti vraćena na crvenu listu Evropske unije. Dodala je da i dalje svaka zemlja članica Unije postupa po svom nahođenju, kao npr. Češka, koja je pre dva dana stavila Srbiju na crvenu listu.

Abu Dabi nova pravila

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

2Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Svetska konferencija predsednika skupština završena u Beču, usvojena zajednička deklaracija

Read Next

Odbojkaši Srbije u osmini finala Evropskog prvenstva protiv Turske