Vesti – Mauricijus otvara granice – Travel Magazine

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Mauricijusa zvanično je najavilo da ponovo otvara granice ostrva od 1. oktobra 2021. godine. Ova zemlja se može pohvaliti jednom od najvećih stopa potpune vakcinacije u Africi, a prema navodima ministarstva Mauricijus otvara granice, pre svega, za vakcinisane posetioce. Nevakcinisani turisti, takođe, mogu da putuju na Mauricijus. Međutim, oni moraju četrnaest dana da borave u određenom hotelskom objektu odobrenom od strane nadležnih organa.

PROČITAJTE I…

Mauricijus se aktivno priprema za ponovno otvaranje granica ali i nastavlja da primenjuje neophodne mere kako bi se osigurala bezbednost stanovništva i posetilaca.

Mauricijus i stopa imunizacije

Ova zemlja ima jednu od najvećih stopa potpune imunizacije u Africi, sa preko 60 procenata ukupnog stanovništva potpuno vakcinisanog (što je oko 82% lokalnog odraslog stanovništva). Kampanja vakcinacije se nastavlja, a počev od septembra 2021. godine, uključuje se i omladina, tj. osobe mlađe od 18 godina.

Uspešna borba sa pandemijom

Zahvaljujući savremenim zdravstvenim uslugama, Mauricijus je bio u stanju da se uspešno bori sa pandemijom od njenog pojavljivanja 2020. godine. Uspeh programa vakcinacije i sveukupna organizacija na nivou pružanja zdravstvene zaštite rezultirala je veoma malim brojem hospitalizacija pacijenata pozitivnih na COVID-19. U proteklih 28 dana radilo se, u proseku, o nešto više od 3% hospitalizacija. Takođe, većina pacijenata je primljena zbog komorbiditeta, a ne zbog simptoma ove bolesti.

Treba napomenuti i da se prati stopa širenja infekcije. Tako nedavni skok u broju slučajeva beleži konstantnu silaznu krivu tokom poslednje dve nedelje. Od 2020. godine primenjuju se rigorozne aerodromske kontrole ali tu je sve vreme i 14-dnevni karantin koji je važio za sve putnike.

Mauricijus se polako vraća normalnom životu

Lokalni predstavnik Svetske zdravstvene organizacije, doktor Loren Musango, ističe kako je vakcinacija na Mauricijusu tekla dobro. Stopa vakcinacije je dovoljno visoka da omogući stanovništvu nastavak normalnog života, uz dalje poštovanje određenih mera. Naravno, kada se radi o pandemiji, uvek postoji još nešto što se može učiniti zarad optimizacije zdravstvene bezbednosti. Međutim, prema njegovim rečima, Mauricijus za sada odlično kontroliše situaciju.

Abu Dabi nova pravila

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

35Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Pariz vraća ambasadora u Vašington; Džonson poručio Francuskoj: Saberite se

Read Next

Rast cena voća i povrća jedan od najvećih u poslednjih deset godina, šta je sve poguralo inflaciju