Vesti – Malo ostrvo – nova atrakcija Njujorka – Travel Magazine

Iako nije ni približno toliko veliki kao čuveni Central park, Malo ostrvo (Little island NYC), najnoviji park i atrakcija Njujorka, vredi posete. Otvoren duž zapadne strane “Velike jabuke”, Malo ostrvo pluta rekom Hadson. Novi park donosi gradu niz novih kulturnih događanja, ali i fantastično mesto za uživanje u gradu, u svoj svojoj lepoti. Kako se putovanja polako oporavljaju, Malo ostrvo, koje je otvoreno 20. maja, pružiće nov pogled na Njujork kako redovnim posetiocima tako i turistima. Iako je otvoren tek pre nekoliko dana, već je postao popularan među stanovnicima Njujorka.

Hoteli sa najlepsim pogledom na Njujork

PROČITAJTE I…

Malo ostrvo NYC

Malo ostrvo su velikim delom finansirali milioneri – biznismen Beri Diler i poznata dizajnerka Diane von Furstenburg. U pitanju je pravi dragulj vredan 260 miliona dolara koji spaja prirodu, umetnost i budućnost. Na plutajućem ostrvcetu se nalazi amfiteatar, pešačke staze, mesta za prodaju hrane i pića i još mnogo toga. Između ostalog, ovde će se održavati i besplatni javni umetnički performansi.

Sadržaji parka i uređenje

Svi sadržaji smešteni su među preko 350 vrsta cveća, drveća i zelenila. Amfiteatar (“The Amph”) će moći da primi 687 posetilaca, dok se na centralnom trgu nalaze mesta za sedenje i posluživanje hrane i pića (“The Play Ground”). Tu je i intimna pozornica kao i travnjak (“The Glade”) odakle se pružaju fantastični pogledi na park, Njujork i reku Hadson. Malo ostrvo je dizajnirao Thomas Heatherwick (Heatherwick Studio). Pejzažno uređenje je bilo u rukama Signe Nielsen iz MNLA (Mathews Nielsen Landscape Architects).

Ono što je u Njujorku uvek najinteresantnije, Malo ostrvo uspeva da ponudi posetiocima brdašca i vidikovce sa kojih se pružaju zadivljujući pogledi na čuvenu panoramu Njujorka. Istovremeno, ovo mesto prikazuje najbolje od prirode u jednom od najurbanijih svetskih okruženja.

Ovo bi mogla biti mini verzija poznate atrakcije u Singapuru, Gardens by The Bay. Za razliku od singapurske atrakcije, ovde nema futurističkih svetlosnih tornjeva, ali ima više umetničkog prostora.

Za sada, ulaznice se mogu kupiti online, za vremenski ograničen ulazak. Naravno, uz očekivanje da se uskoro, sa poboljšanjem epidemiološke situacije, dozvoli slobodan ulazak u park. Ulaznice su besplatne. Glavni ulaz nalazi se u zapadnoj 13. ulici (West 13th Street) i reci Hudson, na molu 55 (Pier 55).

Najduzi pesacki most

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Lideri EU zatražili niz sankcija protiv Belorusije, tri milijarde evra ostaje zamrznuto

Read Next

Kecmanović eliminisan na startu ATP turnira u Beogradu, Lajović konačno pobedio