Vesti – Leto u Severnoj Makedoniji? Evo kakva je trenutna situacija u ovoj zemlji – Travel Magazine

Nakon što je 16. juna, Severna Makedonija potpuno ukinula policijski čas, epidemiološka situacija u ovoj zemlji je stabilna. Istovremeno su dozvoljena venčanja i proslave, kao i događaji, koncerti i zabave u klubovima i barovima, ali samo na otvorenom, kapaciteta do 50% objekta i ne više od 1000 ljudi.

Da li postoje neke posebne mere ulaska u Severnu Makedoniju?

Građani Srbije mogu već odavno da uđu u Severnu Makedoniju bez posedovanja negativnog PCR testa. Takođe, nema potrebe za karantinom osobe koja ulazi u zemlju, a istovremeno država subvencioniše turizam sa 50.000 besplatnih PCR testova za turiste koji putuju natrag u zemlju koja zahteva PCR test.

Nova pravila za ulazak u Grcku

PROČITAJTE I…

Koje atrakcije bi trebalo da posetite u Severnoj Makedoniji?

Severna Makedonija ima potencijal za mnoge vrste turizma, ali najveće interesovanje je za kulturni, verski, aktivni i seoski turizam. Među turistima postoji ogromno interesovanje za lokalnu hranu i vinarije, kao i interesovanje za posetu najvećim prirodnim jezerima zemlje – Ohridsko, Prespansko i Dojransko jezero. Primetno je da raste interesovanje za alternativni i avanturistički turizam, jer u Republici Severnoj Makedoniji za takvu vrstu turizma postoje izvrsni uslovi – nežne i strme planine, ski staze, mirne i brze reke, široke nizije

Naravno i skrivene lepote koje čekaju da budu otkrivene poput 43 jezera, 3 nacionalna parka, 16 planina viših od 2.000 metara, 3+ vodopada, megalitska opservatorija KOKINO, više od 4000 arheoloških nalazišta i mnoge druge stvari koje vas očekuju da otkrijete.

Francuska otvorena za vakcinisane turiste

PROČITAJTE I…

Koliko je do sada vakcinisano ljudi u Severnoj Makedoniji?

Ukupan broj osoba kod kojih je otkriven Covid-19 u Severnoj Makedoniji od početka pandemije je 155.536, broj oporavljenih pacijenata je 149.628, a broj aktivnih slučajeva 287 od ukupnog broja testiranih ljudi.

To znači da je Severna Makedonija sigurna destinacija za putovanja, a to potvrđuje i činjenica da je Republika Severna Makedonija dobila međunarodni sertifikat za sigurno putovanje od WTTC-a World Travel & Tourism Council. Sve informacije možete proveriti na https://safetravels.gov.mk/

[embedded content]

Ostale vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Ubistvo koje je uzdrmalo Ameriku – robija za Dereka Šovina

Read Next

Paragvaj nadigrao Čile za plasman u četvrtfinale Kopa Amerika