Vesti – Kipar – zeleno svetlo za vakcinisane iz 65 država – Travel Magazine

Lepa vest stiže sa Kipra za vakcinisane putnike iz 65 država. Naime, od 10. maja stranim posetiocima će biti dozvoljen ulazak u zemlju bez potrebe za negativnim PCR testom i obaveznim karantinom, rekao je ministar turizma Savvas Perdios.

Nova regulativa ulaska je došla uprkos tome što je Kipar ranije ove nedelje upao u dvonedeljnu blokadu, nakon velikog porasta slučajeva Covid-19. Turisti iz 65 država koji su primili obe doze odobrenih vakcina moći će da uživaju ovog leta na Kipru, te pomognu turističku industriju koja je prilično oštećena usled pandemije.

Na spisku 65 država čiji će vakcinisani građani moći da uđu u Katar su Velika Britanija, Kanada, SAD, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati, Švajcarska, Australija, Novi Zeland i stanovnici svih država članica EU.

Kipar je jedna od najpopularnijih evropskih letnjih destinacija

PROČITAJTE I…

Građani Srbije isto na listi

Srpski državljani koji poseduju sertifikat o vakcinisanju na teritoriji Kipra neće morati da budu podvrgnuti dodatnom PCR testiranju po dolasku na Kipar. Jedini uslov je da je prošao određen broj dana od poslednje primljene doze vakcine i datuma putovanja (Džonson i Džonson 14 dana, Moderna 14 dana, Fajzer-Biotik 7 dana, Astra-Zeneka 7 dana).

Svi putnici su u obavezi da elektronski popune propusnicu (CyprusFlightPass) 24 sata pre leta na https://www.cyprusflightpass.gov.cy.

Državljani Srbije koji nisu vakcinisani mogu isto da uđu u Republiku Kipar. Njima je ipak neophodan negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Po dolasku na Kipar, lice se o svom trošku dodatno testira i ima obavezu samoizolacije do dobijanja negativnog rezultata.

Lica koja imaju regulisan boravak na Kipru mogu se ukrcati na let bez negativnog testa, ali onda su dužni po dolasku na Kipar da urade dva testa (prvi odmah po dolasku a drugi tri dana nakon dolaska, vreme između dva testa se provodi u samoizolaciji).

Ukoliko su rezultati testova negativni, može se prekinuti samoizolacija. Rezultati testiranja moraju biti poslati na sledeću elektronsku adresu: monada@mphs.moh.gov.cy

Uvodjenje digitalnih sertfikata

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Bajden u poseti Karteru povodom 100 dana mandata

Read Next

Kokoškov: Zdravlje, pripreme, pa prolazak grupe…