Vesti – Još tri tajlandska ostrva otvorena za međunarodne dolaske – Travel Magazine

Nakon što je 1.jula omogućila stranim turistima dolazak na Puket, Vlada Tajlanda je pokrenula i drugu fazu programa „Thailand Sandbox“.

Druga faza tajlandskog otvaranja započeta je 15. jula sa još tri ostrva koja su otvorena za vakcinisane turiste. U pitanju su ostrva Koh Samui, Koh Phangan i Koh Tao.

Tri prelepa tajlandska ostrva otvorena su uprkos porastu novozaraženih širom zemlje.

Očekuje se da će ove godine broj turista u Tajlandu premašiti rekordnih 40 miliona. Najpopularnija ostrva ove zemlje zato se bore sa sve izraženijim posledicama masovnog turizma

PROČITAJTE I…

Šta ovo otvaranje znači za strane turiste?

Čim slete na aerodrom putnici su u obavezi da urade PCR test i da se potom upute u odobrene hotele na samoizolaciju i čekanje rezultata testa.

1. – 3. dan (karantin period)

Ako je rezultat PCR testa negativan, putnik se može opustiti i uživati u svim raspoloživim segmentima i delovima odobrenog hotela

4. – 7. dan

Putnik može slobodno da se bavi aktivnostima na „zapečaćenim rutama“ koje je odobrilo Javno zdravlje Tajlanda ali je u obavezi da uradi drugi PCR test.

Posle 7 dana, sa negativnim rezultatima testa, gosti mogu da napuste odobrene hotele za period karantina.

8 – 14. dan

Turisti mogu da odsednu u bilo kojem hotelu ili smeštaju koji poseduje SHA Plus sertifikat (Samujana!), ali su u obavezi da urade treći PCR test.

Ako je rezultat PCR testa negativan, putnik može slobodno da putuje po Koh Samui-u, ali i po okolnim ostrvima – Koh Phangan i Koh Tao.

Svakako ukoliko planirate putem Tajlanda najbolje je da se raspitate u Počasnom Konzulatu Kraljevine Tajland u Beogradu.

PROČITAJTE I…

Ostale vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Napad bombaša-samoubice u Iraku, najmanje 35 stradalih

Read Next

Ferstapen: Hamilton se ponaša nesportski, bez poštovanja