Vesti – Izrael i Španija dočekuju turiste ovog leta – Travel Magazine

Nakon više nego uspešne vakcinacije većine građana, Izrael je doneo odluku da od kraja maja otvori svoje granice za grupne turističke posete. Naravno, uslov je da je svaki putnik unutar grupe ima potvrdu o duploj dozi vakcine protiv Covid-19.

Izrael – individalna putovanja tek od jula

Izrael će u početku biti otvoren za ograničeni broj grupnih poseta krajem maja, pre nego što će mesec dana kasnije dozvoliti ulazak neograničenom broju grupa. Tek od jula biće dozvoljen individualni ulaz na teritoriju Izraela.

Ulaz u Madjarsku za vakcinisane gradjane Srbije

PROČITAJTE I…

Sa ciljem privlačenja što većeg broja turista, Izrael je započeo jaku turističku kampanju širom sveta. Kampanja uključuje promociju međunarodnih događaja, poput predstojeće Parade ponosa u Tel Avivu, te podsticaj za strane avio-kompanije sa ciljem da obnove letove do aerodroma Ramon u blizini Eilata.

Prva velika turistička reklama Izraela pojaviće se u Dubaiju, na engleskom i arapskom jeziku, što predstavlja prekretnicu. Ovo je naime prvi put da je izraelska vlada pokrenula takvu kampanju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Dodatni bilbordi biće postavljeni na njujorškom Times Square-u i londonskom Piccadilly Circus-u, svaki sa drugačijim dizajnom, ali svi sa zajedničkom porukom: rezervišite let za Izrael.

Zeleno svetlo za 65 drzava

PROČITAJTE I…

Od juna u Španiju

Za razliku od Izraela koji će prve turiste videti već krajem maja, Španija će biti spremna da ponovo dočeka turiste od juna. Naravno, vremenski okvir zavisi od sistema kovid pasoša koji bi do tada trebalo da profunkcioniše, rekao je Fernando Valdez Verelst, ministar turizma u Vladi Španije.

Španija će početi sa testiranjem digitalnog sertifikata sledećeg meseca na svojim aerodromima, kod španskih državljana koji se vraćaju u zemlju.

Za sada je tek oko 10% španskih državljana primilo obe doze vakcine protiv Covid-19. Očekuje se da će 70% biti potpuno revakcinisano do kraja leta.

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Azijatkinja napadnuta na Tajms skveru zato što je odbila da skine masku

Read Next

Očajna partija Krajinovića protiv “laki luzera”, Nišioka u drugom kolu Madrida