Vesti – Godišnji izbor za najbolje zemlje sveta – Travel Magazine

Američka medijska kompanija “U.S. News & World Report” objavila je nedavno rang listu najboljih zemalja za 2021. godinu. Prema ovogodišnjim rezultatima, Kanada je prvi put u istoriji ponela titulu najbolje zemlje sveta.

Izveštaj se objavljuje svake godine. Prošle godine je Švajcarska zauzela prvo mesto, dok se Kanada našla odmah iza nje. Rangiranje zemalja se vrši prema širokom spektru kategorija, uključujući poslovnu agilnost, moć, društveno odgovorno poslovanje, položaj žena, perspektivnost, rasnu jednakost i još dosta toga.

Na Karibe se putuje zbog predivnih plaža

PROČITAJTE I…

Prema ovogodišnjoj rang listi, uzimajući sve u obzir, najbolje zemlje sveta su:
1. Kanada
2. Japan
3. Nemačka
4. Švajcarska
5. Australija
6. Sjedinjene Američke Države
7. Novi Zeland
8. Velika Britanija
9. Švedska
10. Holandija

Postoji, takođe, i posebno rangiranje po različitim kriterijumima, a kvalitet života je jedan od njih. Zanimljivo je da je i po ovom pitanju Kanada zauzela prvo mesto.

Šta je to najbolje što Kanada nudi

Prema izveštaju, Kanadu je zemlja koja ima dobro tržište rada, brine o ljudskim pravima i socijalnoj pravdi i ne smatra se korumpiranom. Takođe, dobila je najviše priznanje i za oblasti poput obrazovanja, kvalitetnog penzionisanja, transparentnosti i ekološkog, zdravog života.

Kanada je zauzela prvo mesto i kada je društveno odgovorno poslovanje u pitanju, drugo mesto za rasnu jednakost i šesto mesto za preduzetništvo. Sa druge strane, ova zemlja se nije našla među prvih deset u kategorijama kao što su avanturizam, kulturološki uticaj, moć ili kulturno nasleđe.

Neonski sjaj aurore borealis (polarna svetlost) fascinira čovečanstvo hiljadama godina

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

1Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Kidnaperi u Nigeriji ubili troje studenata koje su oteli u utorak

Read Next

Bah: Zajedno radimo na vakcinaciji sportista, Srbija primer