Vesti – Evropska unija dozvoljava ulaz vakcinisanim turistima – Travel Magazine

Leto nam se polako približava, te ukoliko ste planirali da letnji odmor provedete unutar EU granica, stiže vest koja bi mogla da vas obraduje. Naime, Evropska unija priprema predlog za otvaranje granica za sve turiste koji su vakcinisani sa obe doze vakcine protiv Covid-19.

„Vreme je da oživimo turističku industriju“, tvitovala je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen.

Ovaj tvit je usledio nakon što je Evropska komisija preporučila ulazak potpuno vakcinisanih putnika van EU, odnosno iz država sa “dobrom epidemiološkom situacijom”. Kriterijum “dobre epidemiološke situacije” bi se verovatno bazirao na broju infekcija na 100.000 stanovnika, na dvonedeljnom nivou merenja.

Zeleno svetlo za 65 drzava

PROČITAJTE I…

Evropska unija: odluka će biti doneta do kraja maja

Evropska agencija za lekove (EMA) do sada je odobrila vakcine BioNTech / Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson & Johnson, a takođe se očekuje da u narednim danima odobri i dve kineske vakcine Sinovac i Sinopharm.

Iako se sve države članice moraju načelno složiti oko ovog predloga Evropske komisije, pojedinačne zemlje mogu same da donesu odluke, kao što su Grčka i Mađarska već i učinile. Naravno, potvrda o vakcinaciji neće isključivati mogućnost da neke zemlje uvedu obavezan PCR test, kao i period karantina.

U međuvremenu, EU očekuje da se aktivira sistem digitalnih zelenih sertifikata koji će biti dostupni i građanima koji nisu iz EU, ali su primili obe doze odobrenih vakcina od strane EMU.

Izrael i Spanija docekuju turiste ovog leta

PROČITAJTE I…

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak…

17Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Tramp ostaje bez pristupa “Fejsbuku”, šest meseci za odluku o svetskim liderima koji krše pravila

Read Next

Kou optimističan: Nadamo se navijačima, ali Igre će svakako imati draž