Vesić sa Varheljijem o rekonstrukciji regionalnih pruga

Goran Vesić je tom prilikom ponovio da je to je najveći grant koji je ikada Srbija dobila od EU.

“Ova pruga će nam omogućiti da nastavimo sa brzom prugom koju sada radimo do Subotice i Budimpešte. Na sastanku sam izneo još jednu mogućnost koja je naišla na dobar prijem a to je da EU, zajedno sa nama, uđe u projekat rekonstrukcije 588 km regionalnih pruga”, rekao je Vesić.

On je pojasnio da su to pruge koje treba potpuno rekonstruisati i elektrificirati i dodao da je sa komesarom razgovarao o drugim projektima i drugim prugama.

“Dve pruge spajaju Srbiju i Rumuniju, jedna od Beograda prema Pančevu i Vršcu, druga je Beograd, Zrenjanin, Kikinda prema Rumuniji. Zatim Vrbas Sombor i pruga koja vodi prema Bosni i Hercegovini i pruga koja vodi od Kraljeva do Kosova i Metohije. Tako da mislim da ćemo u narednom periodu uspeti da uđemo u taj projekat i da nastavimo saradnju”, naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima, na sastancima u Evropskoj komisiji dao je ideju za formiranje evropsko-srpskog zajedničkog komiteta u kojem će se sastajati predstavnici Ministarstva za građevinarstvo, transport i infrastrukturu i predstavnici Komisije, a čiji je cilj da se ubrza rad na projektima u transportu.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Egal trka za Ligu šampiona u Bundesligi – Ajntraht, Borusija i Frajbrug izjednačeni

Read Next

SVI JE PIJEMO, A NI NE SLUTIMO ŠTA NAM RADI OD JETRE: Kafa ima veliku MOĆ ako se konzumira na OVAJ NAČIN