Večiti rivali na humanitarnom zadatku u saradnji sa Beogradskim maratonom

Večiti derbi, 164. po redu, između Crvena zvezde i Partizana, biće održan u sredu od 18 sati na stadionu “Rajko Mitić”.

Na inicijativu Beogradskog maratona i uz podršku uprava i fudbalera Crvene zvezde i Partizana, kao i Zajednice fudbalskih klubova Superlige, ovogodišnja najveća utakmica srpskog fudbala, osim uobičajenog velikog sportskog značaja, imaće i svoj humanitarni karakter.

Ovogodišnji 34. Beogradski maraton biće održan 16.maja pod sloganom “Bez barijera”, kao znak podrške i solidarnosti sa osobama sa invaliditetom.

“Želja nam je da ukažemo na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju osobe sa invaliditetom, kao i da stvorimo uslove za konkretna rešenja istih – radi uklanjanja mentalnih i fizičkih barijera kako bi se osobe sa invaliditetom što efikasnije uključile u redovne tokove života”, stoji u saopštenju.

U periodu od održanog derbija do održavanja 34. Beogradskog maratona, organizovaće se prodaja dresova fudbalera Crvene zvezde i Partizana u kojima će igrati utakmicu – radi prikupljanja sredstava za unapređenje uslova za bavljenje sportom i rekreacijom osoba sa invaliditetom – prevashodno mladih i dece.

O konkretnim ciljevima i načinu prodaje dresova javnost će uskoro biti obaveštena, kao i o postignutim rezultatima po završetku cele akcije.

Partneri u realizaciji celog projekta su i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Srpski filantropski forum.

U prethodnom periodu, fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda i Beogradski maraton sarađivali su na sličan način kada su prvo po održanom 116. derbiju, u aprilu 2001. godine u okviru kampanje “Trčim za decu” prodajom dresova sa derbija, kao i majca sa 14. Beogradskog maratona, prikupljena značajna sredstva koja su tom prilikom iskorišćena za rekonstrukciju i izgradnju domova za brigu o deci bez roditeljskog staranja u Kulini i Stamnici.

Drugi put, posle održanog 126. derbija u aprilu 2006. godine, prodajom dresova prikupljena su sredstva za sprovođenje kampanje “Škola bez nasilja”, koju je u Srbiji realizovao UNICEF, a u kojoj je aktivno učestvovao i Beogradski maraton kroz organizaciju Dečjeg maratona i 19. Beogradskog maratona.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Na fudbalskoj utakmici kucanje jajima umesto bacanja novčića

Read Next

Basketaši Srbije počinju pripreme za OI i EP