Vaterpolisti Radničkog za RTS: Ceo tim je verovao u pobedu

U Zagrebu, posle pobeda nad ekipama Mladosti i Juga, Rdnički je došao do istorijskog uspeha. Kada ste polazili za Zagreb, da li ste mogli da očekujete dve pobede nad jakim ekipama i osvajanje trofeja šampiona Regionalne lige?

“Ne mogu da kažem da je ovaj uspeh bio očekivan, ali je cela ekipa verovala u to. Završnici regionalne lige predhodila je utakmica u kupu gde smo imali izuzetno jakog protivnika i to nam je pomoglo da shvatimo da vredimo malo više nego što smo u tom momentu mislili i da možemo da se borimo za najviše trofeje.”, rekao je Stefan Todorovski.

U kom trenutku ste shvatili da možete da budete šampioni? Da li u polufinalu, kada ste napravili veliki preokret ili u finalu, kada je skoro svaki vaš napad bio gol?

“Mislim da je taj trenutak bio pre te utakmice polufinala, jer mi smo ušli u sve to sa uverenjem da je došao trenutak da mi to možemo, da pobedimo Mladost, da je trenutak da se dokažemo. Bio je to pravi trenutak da neki srpski klub pokaže da to može da uradi što nismo uspeli da uradimo prethodnih godina.”, istakao je Stefan Branković.

Direktor Vaterpolo kluba Radnički, Jugoslav Vasović, istakao je da je po vrednosti ovo drugi trofej u klupskom sportu, odmah iza Lige šampiona. Kako je Kragujevac prihvatio činjenicu da ima vaterpolo šampione?

“Ovo je zaista veliki uspeh, a moram da ponovim da mi još baš i nismo svesni šta smo sve uradili. Slažem se sa našim direktorom, a ovo je veliki uspeh i za Kragujevac i celu Srbiju. Imamo sve veću podršku grada u radu i nadam se da će tako i ostati.”, konstatovao je Todorovski.

U daljem razgovoru vaterpolisti Radničkog su govorili o daljim ambicijama kluba posle pobede i nad Partizanom u domaćem prvenstvu kao i o učešću u radu reprezentativnog tima.

Posebno su istakli da osvajanje ovog trofeja ima veliki uticaj na popularizaciju vaterpola i potvrdili informaciju da će Kragujevac imati i ženski vaterpolo tim.

Izrazili su nadu i očekivanja da će njihovo osvajanje trofeja dodatno motivisati decu i omladinu da se bave ovim sportom.
 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Majami nadigrao i Klivlend, Portland deklasirao Oklahomu

Read Next

Rolan Garos se odlaže i ove godine?