Vanredno zasedanje Skupštine 9. juna

Na sednici bi trebalo da se razmatra i davanje garancije Republike Srbije u korist “OTP banke Srbija A.D. Novi Sad” za izmirivanje obaveza Javnog preduzeća “Srbijagas” Novi Sad po osnovu Ugovora o dugoročnom kreditu radi gasifikacije Borskog i Zaječarskog okruga i izgradnju razvodnog gasovoda Paraćin-Boljevac-Rgotina-Negotin-Prahovo, koji je podnela Vlada.

Takođe trebalo bi da se razmotri davanje garancije “OTP banci” za “Srbijagas” po osnovu Ugovora o dugoročnom kreditu za izgradnju razvodnog gasovoda Leskovac-Vranje.

Predložen je i zakon o davanju garancije Republike u korist “Banka Intesa AD Beograd” za izmirivanje obaveza Javnog preduzeća “Srbijagas” Novi Sad po osnovu Ugovora o kreditu radi gasifikacije Kolubarskog okruga i izgradnju razvodnog gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica, koji je podnela Vlada.

Poslanici bi trebalo da razmotre i Izveštaj o radu Komisije za kontrolu državne pomoći za 2020. godinu, Izveštaj o radu Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u periodu od 1. 1. 2020. do 31. 12. 2020. godine, kao i Izveštaj o sprovedenom monitoringu za 2020. godinu, koji je podnela Kancelarija za javne nabavke.

U predlogu dnevnog reda je i godišnji izveštaj Komisije za hartije od vrednosti za 2020. godinu.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić: Izvinjenje Zemana istorijsko, ne verujem da će i NATO

Read Next

Uhapšeni predsednik i premijer Malija, UN poziva vojsku da ih oslobodi