UZMITE JEDNU KAŠIKU PRE JELA I PREPORODITE SE: Snažan domaći napitak za ten i kosu kao iz bajke!(RECEPT)

Laneno seme bogato je omega 3 masnim kiselinama za koje je dokazano da podstiče brže zaceljenje rana, ali ima i blagotvrono dejstvo za negu kože- Takođe, seme lana sadrži linoleinsku kiselinu koja je važan gradivni element epiderma. Laneno seme je odličan izvor vitamina E i vitamina B kompleksa (riboflavin, niacin, tiamin, pantotenska kiselina, vitamin B6 i folati). Vitamin E je veoma je važan u zaštiti kože i sluzokože od štetnih uticaja slobodnih radikala.

Takođe, lan se zbog izobilja vitamina koje sadrži preporučuje i za negu kose. U ovom receptu koristi se i limunkoji sadrži limunsku kiselinu, vitamin C, magnezujum, kalcijum, flavonidei pektine koji imaju blagotvorno dejstvo na negu vlasi.

Priroda nam je dala brojne darove za negu lepote i očuvanje zdravlja, a evo kako da napravite napitak za bolji kvalitet kose i lepšu kožu:

Sastojci:

  • 200 ml ulja semena lana
  • 3 manje glavice crnog luka
  • 4 limuna srednje veličine
  • 1 kg prirodnog meda

Priprema:

Stavite limun i luk u blender (dva oljuštena i dva neoljuštena limuna). Dodajte ulje i med. Miksajte sve dok se ne stvori kompaktna masa, a onda prespite u staklenu teglu i dobro zatvorenu držite u frižideru.

Uzmite po jednu supenu kašiku napitka tri puta dnevno pre jela, a najbolje je da koristite drvenu kašiku.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

UBICA CELULITA: Ove vežbe će vas osloboditi narandžine kore, a rade se samo 10 minuta dnevno! (VIDEO)

Read Next

POSLEDNJA NEDELJA POSTA JE PRED NAMA: Evo šta je sada najvažnije da uradite!