Uvrnute i nebitne činjenice o seksu koje je zanimljivo znati

Mislite da znate sve o seksu? Sigurni smo da postoje neke stvari koje nisu baš direktno vezane za sam čin već su više zanimljive činjenice koje će vas iznenaditi, ali i nasmejati.

1. Stari(ji) ljudi imaju puno seksa. Koliko puno? Toliko puno da su trenutno najveći prenosioci polno prenosivih infekcija i to među svim starosnim grupama. 75% 70-godišnjaka još uvek su u mogućnosti da naprave dete, a više od 60% 80-godišnjakinja i dalje redovno ima odnose. 30% muškaraca i 25% žena starijih od 50 u protekloj godini su partneru priuštili oralni seks.

2. Ženski orgazam ‘dizajniran’ je kako bi inducirao trudnoću. Ritmičko pulsiranje vaginalne unutrašnjosti tokom orgazma postoji kako bi spermu poguralo prema maternici i cerviksu. A vi mislili da je to sve zbog užitka…

3. Ljudska usta sadrže preko 500 različitih bakterija. Pokušajte da ne mislite na to kada sledeći put krenete da ljubite nekoga ili kada vas neko oralno zadovoljava. Vizualizovanje 500 vrsta bakterija kako gmižu svuda definitivno ne doprinosi uzbuđenju.

4. Levi testisi po pravilu vise manje nego desni. Da, daćemo vam sekundu u kojoj ćete to pokušati da zamislite.

Slični tekstovi

5. Ženke pingvina praktikuju jedan vid prostitucije. Naučni su otkrili da ženke pingvina razmenjuju seksualne usluge s pingvinima koji nisu njihovi partneri u zamenu za oblutke koji im pomažu u izgradnji gnezda za mladunce.

6. Dve trećine muškaraca i žena maštalo je o seksu s drugom osobom za vreme seksa s partnerom.

7. Kada ovuliraju, veća je verovatnoća da će žena prevariti partnera. Dok postoji jajna ćelija koja ‘čeka’ da bude oplođena, žene postaju nestašne. Ako njihov partner nije dorastao misiji, pronaći će nekoga ko jeste.

8. Ako ste potpuno obrijani, skloniji ste prenosu polno prenosivih bolesti budući da stidne dlačice služe kao svojevrsna zaštita.

9. Nivo testosterona i prosečan broj spermatozoida danas čine samo četvrtinu iznosa koji je bio prosek pre sto godina. Muškarci više nisu što su nekad bili, odnosno, danas su bukvalno jedna četvrtina toga.

10. Mužjaci mušice koji ne mogu da pronađu skloniji su pijenju alkohola od onih jedinki koje imaju partnerke. Da, čini da ljudska rasa nije jedina koja ljubavne muke utapa u alkoholu.

11. Alfred Kinsi bio je u mogućnosti umetnuti četkicu za zube u svoju uretru, i to sa onom ‘pikavom’ stranom unutra. Pionir seks istraživanja takođe je imao kolekciju od preko 5.000 osa. Zašto je imao toliko osa i zašto je gurao četkicu za zube u uretru, ne znamo, ali je dovoljno bizarno da je vredno spomena.

12. Seks igračke su zabranjene u Alabami i Misisipiju. Ukoliko živite u jednoj od spomenutih država, po seks igračke ćete voziti sve do Džordžije ili Arkanzasa.

13. Žene uzbuđuje gledanje šimpanza tokom seksualnog čina. Da, da, istraživanja su pokazala da su žene kojima je pušten snimak šimpanza postale seksualno uzbuđene i da su imale vaginalno vlaženje.

14. Četvoro papa umrlo je za vreme seksualnog odnosa. Da, to znači da 262 papa nisu umrli tokom seksa, ali svejedno, pape uopšte ne bi trebalo da imaju seks.

15. Odrasle osobe najsklonije su laganju kada su u krevetu. Možda ne možemo da sakrijemo ništa o svom telu i nekim navikama, ali zato ćemo najviše baš u krevetu lagati o svemu ostalom.

16. Što muškarac ima veće testise, to je skloniji varanju.

17. Analni seks najčešće od svih grupa praktikuju visoko obrazovane belkinje.

18. Muškarci s viškom masnih naslaga seksualno su izdržljiviji od mršavih muškaraca. Više istraživanja pokazalo je da muškarcima s viškom kilograma treba i tri puta više vremena da ejakuliraju nego što je potrebno frajerima u top formi.

19. Muški biciklisti rizikuju impotenciju. Pritisak sedišta bicikla može trajno da ošteti seksualnu funkcionalnost.

20. Svako deseto dijete u Evropi začeto je na Ikeinom krevetu, piše Cosmopolitan.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Frapantno: Četvrtina ispitane dece nikad nije probala jabuku u ovoj bogatoj zemlji?

Read Next

Ovaj napitak će vam pomoći da lakše zaspite