Usporite starenje: Ako želite da zadržite mladalački izgled, jedite ovih 5 stvari

Ukoliko želite da izbegnete estetske operacije, povedite računa o ishrani, kako biste postigli mladalački izgled, a u tome će vam pomoći ovih pet namirnica.

Losos
Omega 3 masne kiseline doprinose zdravom razvoju kože glave i održavaju kožu podmazanom. Proteini pomažu u sprečavanju pojave nedostatka proteina koja može uticati na promenu boje kose, laku lomljivost noktiju i suvoću kože.

Indijski orah

Bogat je cinkom, a njegovo konzumiranje će vam održati kosu sjajnom, sprečiće pojavu belih mrlja na noktima i pomoći će pri zarastanju akni ili krastica na koži.

Mahunarke

Slični tekstovi

Pasulj, grašak, soja i druge mahunarke u velikoj količini sadrže biotin, kompleks masnih kiselina koji jača nokte i kosu.

Povrće tamnih listova

Kelj, spanać i blitva su samo neke od namirnica koje su bogate vitaminima A i C koji su potrebni organizmu da bi proizveo sebum, ulje koje se luči u folikulama kose. Pored toga, konzumiranje povrća zelene boje tokom svakog obroka pomaže vašem telu da dobije više gvožđa koje je neophodan element za formiranje zdrave kose i sjajne kože.

Integralne žitarice

Počnite da konzumirate hleb koji je napravljen od integralnih žitarica ili heljde, kao i sve druge proizvode integralne vrste. Ove namirnice su prirodni izvor selena, glavnog minerala koji čini kožu zdravom. Pored toga, studije su dokazale da konzumiranje integralnih žitarica održava čistoću kože.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

KRAJEM 1980. GODINA, U SRBIJI SU SE MUŠKARCI ŽENILI 2 PUTA:Rekli su mi idi kod tog para da im rodiš decu!Ona me izabrala

Read Next

Građani sa KiM izlaze na referendum – glasaće u Kuršumliji, Raški, Novom Pazaru i Vranju