URSULA I SABINA BILE SU SASVIM NORMALNE ŽENE, A ONDA SU ODJEDNOM POLUDELE: Slučaj ovih bliznakinja ledi krv u venama!

Poznato je kako blizanci dele posebnu vezu, onu koju naučnici često ne znaju objasniti. Dokumentovani su brojni slučajevi u kojima je jedan od blizanaca znao kad se drugom nešto loše dogodilo,onih u kojima su mogli komunicirati gotovo telepatski ili primeri u kojima su blizanci istovremeno umrli.

No, ova priča ne nalikuje drugima – reč je o blizankama koje su istovremeno i sasvim neobjašnjivo, potpuno poludile.

Švedske bliznakinje Ursula i Sabina Eriksonnisu imale nikakvu istoriju mentalnih bolestiu porodici niti sklonost tome prema vlastitom ponašanju, a obe su živele urednim i zadovoljavajućim porodičnim životom.

No, jednog dana, Ursula je otputovala da poseti svoju sestru u Irskoj, a ono što je usledilo bio je pomahnitali niz nasilja i zajedničkog ludila koji je rezultovao s nekoliko saobraćajnih nesreća, jednom žrtvom ubistva i grupom zbunjenih policajaca.

Sabina i Ursula su bile u Irskojkad su, iz sasvim nepoznatih razloga, ušle u autobus te se zaputile prema Londonu bez da su ikome rekle o tome. Bliznakinje su se navodno ponašale kao huliganičija je sportska ekipa upravo izgubila, pa ih je vozač autobusa izbacio na sred autoputa te im rekao da “prošetaju”.

Učinile su upravo to – počele su hodati po sred autoputa, uopšte se ne obazirući na automobile.

U jednom trenutku je naišla grupa policajaca koja je snimila prilog s TV ekipom BBC-a. Kamera je zabeležila svaki ludački trenutak koji je usledio. Iako video izgleda sasvim namešteno, kao holivudska scena, on to nije. Iza njega stoji stvarna osuda za ubistvo koja to dokazuje.

Kao što se može videti u videu, policija je zadržala blizankinje koje su se navodno smirile, dok Ursula nije otrčala na autoput pa se bacila pod točkove automobila.

Policajci uopšte nisu imali vremena da reaguju, a u sekundama koje su kasnije sledile, Sabina je učinila istu stvar te ju je udario automobil.

No, ni to nije bio kraj. Uprkos celoj “auto me udario” situaciji, Sabina je ustala i napala policajce – a bio je potreban napor šest ljudi da je savladaju.Ursula je sa svoje strane besnela i verovatno bi učinila istu stvar, da joj, eto, nisu bile polomljene noge.

Posle, Sabina se smirila te se ponašala normalno, pa su je policajci pustili kući drugi dan. To se pokazalo kao velika greška.Satima kasnije, ona je ubila čoveka koji joj je ponudio smeštaj, a posle se bacila s mosta visokog 12 metara. Nekako je uspela da preživi te je osuđena na pet godina zatvora.Zašto samo pet? Jer advokati nisu imali problema s dokazivanjem njene neuračunljivosti.

Ali, ako je Sabina bila ta koja je luda, zašto je Ursula isto skočila na autoput?U telima im nisu pronađeni tragovi alkohola, kao ni droge.

Prema psiholozima, jedno je logično – ali i čudno objašnjenje. Nakon što je jedna od blizankinja doživela epizodu privremenog ludila,druga je navodno “inficirana” istim zbog njihove snažne veze.Iako su kasnije obe proglašene stabilnima, pretpostavlja se kako više nisu veliki ljubitelji porodičnih okupljanja.

[embedded content]

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

EMOCIJE SU OSNOVNI UZROK SVAKE BOLESTI, TVRDI KINESKA MEDICINA: Zašto vas boli želudac, jetra, srce!

Read Next

5 trendova za sastanke koji stižu 2022.