Uradite obavezno ovo pred spavanje: Ujutra vas čeka velika SREĆA

5 jednostavnih rituala pred spavanje koji privlače sreću – potrebno vam je samo par minuta, a možete da ih radite u krevetu!

Ne postoji brz i tačan recept za sreću, jer svaka individua sreću doživljava na jedinstven način.

Ipak, mali promenama i jednostavnim i lepim ritualima, možemo učiniti da nas sreća prati iz sata u sat, iz dana u dan.

Evo kojih 5 jednostavnih rituala pred spavanje pomažu da budete srećniji i imate više pozitivne energije koja će se preneti i na naredni dan:

1. Zahvalnost i podsećanje na protekli dan

Slični tekstovi

Prva stvar je ZAHVALNOST: Odvojite par minuta pred spavanje kako biste se zahvalili na danu koji je iza vas, na svim privilegijama koje vam život donosi i što ste učesnik najlepša avanture koja se najprostije rečeno zove ŽIVOT.

Razmišljanje o narednom danu i obavezama koje nas čekaju, može vas uznemiriti i uzrokovati nesanicu. Zato je najvažnije da se pred spavanje podsetite šta vam je sve lepo doneo protekli dan. Zahvalite se na susretu sa prijateljima, ukusunoj hrani, osmehu, pesmi vetra, Suncu i dobrim mogućnostima. Kada počnete da nabrajate stvari na kojima ste zahvalni, shvatićete koliko ste zapravo bogati.

2. Kreirajte sanklapu i izgovorite je naglas

Sankalpa je reč na sanskritu koja najbliže rečeno označava vašu nameru. To je zapravo više ideja za nešto o čemu smo veoma odlučni, sa ciljem da unesemo pozitivne promene u svoj život.

Kreirajte jednu sankalpu koja treba da bude prilično kratka i izražena na pozitivan način. Formulišite je takod a ukaže da je uspeh već postignut.

Na primer: „Ja sam snažna i zdrava“ ili „Moj život je tačno onakav kakav želim da bude“

Na ovaj način trenirate svoj um da razmišlja pozitivno, bude fleksibilniji u susretu sa promenama i prihvati optimističan stav

3.Zapamtite svoje snove

Meditiramo da bismo stekli kontrolu nad svojim umovima, ukrotili svoje misli i živeli u aktivnoj harmoniji sa svetom oko nas. Možemo efikasno da usmerimo um da radi u našu korist, a jedan od načina je to da imamo pristup našem svetu snova.

Neki ljudi se olako sećaju svojih snova, dok neki znaju da su sanjali nešto lepo ii važno, ali ne mogu da se prisete nijednog trenutka sna. Postoji nekolik načina da zapamtite svoje snove, a jedan jednostavan i efikasan jeste da zapravo razmislite o tome pre spavanja. Dok ležite u mraku, izgovorite: „Sada ću da zaspim, i snovi će doći. Biću svestan ovih snova i sećaću ih se kada se probudim. “

Kada ujutro počnete da se sećate svojih snova, imaćete osećaj ostvarenja – usmerili ste svoj um da radi za vas!

4. Dišite i fokusirajte se na svoje telo

Pored uma, važno je da pred spavanje posvetite pažnju i svom telu i pripremite ga za san. Nekoliko puta duboko udahnite prepuštajući se svojim mislima. Zatim se fokusirajte na nožne prste, pa usmerite pažnju na noge, zatim stomak, ruke, ramena, vrat i glavu.

Ne osuđujte sebe zbog emocija koje u tom trenutku osećate. Samo se koncentrišite na svoje telo sve dok e utonete u san.

5. Pružite sebi i svetu malo ljubavi

Ako ste nakon svih ovih rituala i dalje budni, fokusirajte se na deo tela koji vas boli ili na dušu ukoliko na njoj postoje neke emotivne rane. Stavite ruku na područje gde se manifestuje bol i zagrejte to mesto. Mirno dišite kako biste se smirili. Ako je bol emocionalni, stavite ruke na grudi i držite ih tu dok ne zaspite.

Zapamtite, ljubav koju pružate sebi jeste i ljubav koja utiče na ljubav celog sveta. Negujući sebe, vaša okolina postaje ispunjena svetlom energijom. Kada sebe tretirate dobro, tako samo pokazujete koliko ste zahvalni što ste deo čarobnog razvoja života.

Nema lepšeg osećaja nego kada zaspite okruženi energijom zahvalnosti i ljubavi!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Posadite je što pre: Ova biljka je lek nad lekovima

Read Next

Zašto sperma menja boju?