Ukusni plodovi ovog VOĆA sadrže niz lekovitih svojstava – za dobar san i zdravo srce

Trešnje su oduvek imale dobru reputaciju. Ovim ukusnim plodovima dat je čitav niz lekovitih svojstava – od leka za giht i artritis do hrane za dobar san. Stručnjaci tvrde da je 20 trešanja deset puta efikasnije od aspirina. Do nedavno se smatralo narodnom medicinom, ali istraživanja su ovim pričama dala naučnu osnovu.

Iako su veoma dobar izvor vitamina, ne sadrže toliko vitamina C kao jagode, ali ih prisustvo antioksidanata i drugih korisnih sastojaka čini izuzetno zdravim voćem.

Trešnje sadrže vitamine C, B i A, bioflavonoide, elaginsku kiselinu, antocijanin, melatonin. Ovi sastojci pomažu u borbi protiv raka, sprečavaju srčana oboljenja, ublažavaju bolove izazvane artritisom i gihtom, glavobolju, ublažavaju simptome povezane sa sindromom fibromialgije. Trešnje pomažu našem telu da proizvodi melatonin na bezbedan i zdrav način i poboljšava fiziološke i mentalne funkcije.

Sveže trešnje su dobre za otklanjanje fizičke i psihičke iscrpljenosti, a višnje poboljšavaju raspoloženje. Trešnje imaju veoma slična zdravstvena svojstva.

Foto: pexels.com/nurseryart

Slični tekstovi

Kao i većina voća, trešnje takođe imaju dosta kalijuma i malo natrijuma, što pomaže pri izlučivanju vode iz organizma. Trešnje se smatraju odličnim izvorom bora, koji u kombinaciji sa kalcijumom i magnezijumom izuzetno blagotvorno utiče na zdravlje kostiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

DETALJAN KINESKI HOROSKOP ZA 2023. GODINU: Dok će jednima biti ekstremno uspešna, oni će imati VELIKE PORODIČNE PROBLEME

Read Next

Petković: Kurti obmanjuje javnost da postoje rokovi za normalizaciju