Uefa zvanično ukinula pravilo gola u gostima

Pravilo koje je važilo od 1965. godine služilo je da se odluči pobednik dvomeča u kojima je ukupan rezultat izjednačen. Ekipa koja je postigla više golova na stadionu protivnika je bivala pobednikom.

“Pravilo gola u gostima je bilo veoma važan deo takmičenja pod pokroviteljstvom Uefe. Ali njegovo ukidanje je nešto o čemu se debatovalo nekoliko godina. Iako ne postoji potpuno saglasje sa ovom odlukom, veliki broj trenera i fudbalskih radnika veruje da je ovo ispravno i predstavlja unapređenje”, rekao je predsednik Uefe Aleksandar Čeferin.

“Uticaj pravila protivi se inicijalnoj svrsi. Sada on predstavlja neku vrstu prepreke ekipama, posebno u prvim mečevima, da napadaju, jer se plaše prednosti koju bi neka njihova greška mogla da donese njihovim rivalima.”

Čeferin je naglasio da prednost domaćeg terena nije više izražena koliko je to nekada bila, sa standardizovanim terenima i pravila smeštaja gostujućih timova. Shodno tome, nema potrebe da gol postignut u takvim uslovima nosi veću vrednost.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Đoković i Gomez-Erera u finalu Majorke

Read Next

Saša Čađo i Sonja Vasić: “Još razmišljamo šta se sinoć desilo. Mešavina milion dobrih emocija“