Udovičić na Etnosport forumu u Istanbulu

Ministar Udovičić je na skupu istakao značaj očuvanja tradicionalnih sportova, čijom se popularizacijom i masovnošću stvara ne samo sportska vrednost, već i spona između mladih i tradicionalnih vrednosti, saopšteno je iz Ministarstva omladine i sporta.

Udovičić je naglasio značaj te dodatne vrednosti, posebno u vremenima izazova koji su na globalnom nivou u svim sferama društva i delovanja. Takođe, vrhunski sport je medijski dominantan, ali jednako važno je bavljenje sportom u svim njegovim oblicima u celoj populaciji jer to zapravo jeste preduslov zdravlja, a tradicionalni sportovi su upravo jedan od najvrednijih mehanizama za obezbeđenje ovog cilja, zaključio je ministar Udovičić.

Na marginama foruma Udovičić se sastao i bilateralno sa svojim kolegom dr Mehmetom Muharemom Kasapogluom, sa kojim je razgovarao o uticaju pandemije na sport i mlade i intenziviranju bilateralne saradnje u oblastima omladine i sporta.

Ministri su konkretizovali projekte koje će ubuduće realizovati kroz potvrđeno dobro saradnju i iskustva sportista i trenera dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Stanković: Protiv Javora da potvrdimo pobedu u derbiju

Read Next

Salah i TAA režirali preokret Liverpula protiv Vile