UBRZAVA METABOLIZAM, PRŽI KALORIJE: Postoji mnogo vrsta joge, ali samo ova skida kilograme!

Poslednjih godina joga je postala veoma popularna među svima onima koji paze na svoje zdravlje i figuru. A ako svi znaju da časovi joge pomažu u razvoju fleksibilnostii ravnoteže, povećanju izdržljivosti, onda ostaje otvoreno pitanje da li se joga može koristiti za mršavljenje. Otkrivamo da li je moguće izgubiti kilograme uz pomoć joge i ako je moguće, koju vrstu joge treba odabrati.

Da li je moguće smršati jogom?

Jogauključuje upotrebu sopstvene telesne težine za izvođenje izazovnih položaja koji mogu pomoći u jačanju i toniranju mišića. Ako ste ranije samo trenirali snagu i kardio, dodavanje joge jednom ili dva puta nedeljno predstavljaće vašem telu nove izazove kojima se treba prilagoditi. A upravo ovo će vam pomoći da svoju figuru učinite vitkijom. Dakle u kombinaciji sa snagom i kardio vežbama, joga će vam definitivno pomoći da postignete savršeno telo.

Koju vrstu joge odabrati za mršavljenje?

Ako je glavni cilj mršavljenje, onda je vrsta joge koju radite veoma važna. Opuštajući tip, kao što je hatha joga, možda neće mnogo pomoći u sagorevanju kalorija. Bikram i vruća joga su savršeni za ovo, jer uključuju teže poze zbog kojih vam puls raste. Pored toga, vruća joga se vežba u toploj, zagrejanoj sobi, što ubrzava metabolizam i proces sagorevanja kalorija. Hatha joga – nežni položaji i vežbe istezanja – zahteva mnogo manje fizičke aktivnosti, što je čini idealnom za sve nivoe kondicije.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

“Telekom Srbija” i “Telenor” saopštili da su se stekli uslovi da njihov ugovor stupi na snagu

Read Next

OVU PROMENU NA TELU NE SMETE IGNORISATI: To može biti najraniji znak da rak pluća razara vaš organizam!