UBRZAJTE METABOLIZAM NA PRIRODAN NAČIN: 5 napitaka zbog kojih gubimo kilograme i kada spavamo!

Dobar sanje uvek potreban da biste se sutradan osećali opušteno i raspoloženo. Pored toga, njegov nedostatak povezan je sa debljanjem – kada smo umorni, brzina metabolizmaopada u pokušaju da telo uštedi što više energije koju ima, dok nivo insulina naglo raste, što dovodi do gladi. Kao što vidite, kada želite da smršate, važno je voditi računa o kvalitetu svog sna.

Pića koja vam predlažemo ne samo da će vam obezbediti bolji san, već će vam pomoći u naporima da izgubite kilograme.

Mleko

Mleko

Ako želite da spavate kao beba, možda ćete morati da sledite njihove prehrambene navike. Šolja vrućeg (ili ledenog, temperatura zavisi od vas) mlekaneposredno pre spavanja opušta vas i dovodi u režim odmora zahvaljujući kalcijumu i triptofanu koji sadrži. Na ovaj način je veća verovatnoća da ćete uživati u osmočasovnom snu, što će zauzvrat učiniti da se sledećeg dana osećate manje gladnim – i tako vam pomoći da verno sledite svoju ishranu. U stvari, ako vežbate, proteini iz mleka su neophodni za vaš mišićni sistem.

Kamilica

čaj od kamilice

Ne sadrži kofeindok podiže nivo glicina u telu, neurotransmitera koji deluje umirujuće i zbog toga vas smiruje i opušta. Pored toga, istraživanje je otkrilo da kamilicapoboljšava kontrolu glukoze u krvi, što je neophodno ako želite da smršate.

Sok od grožđa

Grožđe

Mala čaša 100% soka od grožđa pre spavanja pomoći će vam da sagorite masti tokom sna. Istraživanje je pokazalo da jednostavni ugljeni hidrati koje sadrži mobilišu sekreciju insulina, čime se uravnotežuju cirkadijski ritmovi tela (tj. vaš biološki sat), regulišući tako pravilno funkcionisanje metabolizma. I ne samo to: grožđe je bogato antioksidantimakoji pretvaraju belu masnoću (ono što telo skladišti) u smeđu masnoću (ono što telo koristi kao energiju za svoje potrebe).

Sojino mleko

Soja, Sojino Mleko

Veoma je bogato triptofanom, aminokiselinom koja smanjuje nivo kortizola u krvi, pomažući tako sagorevanju mastiumesto da je skladišti. Čak i ako se vaš metabolizamuspori tokom spavanja, on i dalje obrađuje protein koji dobijate pijenjem sojinog mleka, koji ima slično dejstvo kao melatonin – hormon koji vas uvodi u duboki san.

Kefir

kefir

Ovaj fermentisani mlečni napitak bogat probiotikom povećava dragocene bakterije u crevnoj flori, pomaže varenjui apsorpciji vitaminai minerala. Pored toga, poboljšava kvalitet spavanja i vaše performanse u teretani sledećeg dana.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Atletiko bodom do povratka na prvo mesto

Read Next

UKLONITE STRES, SPREČITE BOLESTI: Trening tehnikama disanja je nešto što svi moramo da praktikujemo – svakog dana!