UBRZAJTE METABOLIČKE PROCESE U TELU I OJAČAJTE IMUNITET: 5 najboljih opcija za opuštanje i poboljšanje stanja kože!

Morska so

Najlakša opcija je dodati morsku so u vodu. Sadrži veliku količinu raznih minerala koji blagotvorno deluju na telo. Kupka sa morskom solju pomoći će poboljšanju zdravlja zglobova, omekšati kožu i pripremiti je za dalju primenu proizvoda za negu – nakon takve kupke se proizvodi apsorbuju mnogo bolje.

Sa Epsom soli

Epsom so – magnezijum sulfat – zbog visokog sadržaja sumpora i magnezijuma, blagotvorno deluje na mnoge procese u telu. Redovna kupanja sa ovim sastojkom pomoći će u popunjavanju nedostatka magnezijuma, a on učestvuje u više od 325 biohemijskih reakcija i važan je element za skoro svaki proces u našem telu, od mišića do moždane aktivnosti.

Sa kamilicom

Kamilica deluje umirujuće i iznutra i spolja. Stavite nekoliko vrećica čaja od kamilice u vodu pre nego što odete u kadu. Takav postupak ne samo da će zagrejati i opustiti telo, već i pružiti miran i zdrav san nakon kupanja.

Sa đumbirom

Poznato je da đumbir ima moćan efekat zagrevanja. Kupka sa đumbirom ubrzava metaboličke procese u telu i jača imunološki sistem, čini kožu mekšom i može čak pomoći u borbi protiv celulita (u kombinaciji sa drugim merama). Narendajte đumbir i dodajte nekoliko kašika u vodu, mešajući sa čašom morske soli.

Alkalne kupke

Alkalne kupke su drevna praksa, poznata u starom Egiptu i Rimskom carstvu. Iza strašne reči „alkalno“ ne stoji ništa više od kupke sa dodatkom soli (po mogućnosti morske) i sode bikarbone. Kiselina i alkalije sadrže različite količine jona vodonika i zbog ove razlike započinje proces osmoze – alkalija privlači kiselinu u sebe. Kada ste u sodnoj kupki, alkalije izvlače kiseline iz tela, a sa njima i akumulirane toksine. Takva kupka će pomoći i očistiti telo, ojačati imunološki sistem i usporiti proces starenja.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

SVE ŽENE OD STILA JE ŽELE: Ovo je trenutno najpopularnija frizura! (FOTO)

Read Next

DANAS JE VELIKI ČETVRTAK: Na ovaj dan, pravi vernik ima samo jedan zadatak!