U spavaćoj sobi treba da imate samo ovo!

Šta god da je u pitanju, trebalo bi da bude što manjeg gabarita i jednostavne forme

U spavaćoj sobi se osećate najzaštićenije, najogoljenije, najopuštenije i najmirnije. Ona je vaš intimni zaklon za snove, u kom uplovljavate u svaki novi dan. Spavaća soba ima posebno mesto u našem životu, pa i našem domu, zato je veoma važno kako ćemo je opremiti.

Osim udobnosti, koja je na prvom mestu, nameštaj u ovom delu stana trebalo bi da ima i estetsku ulogu, da bismo svim čulima uživali u našoj oazi mira. Iz godine u godinu, trendovi uređenja enterijera se smenjuju, a trenutni nas poziva da iz spavaće sobe izbacimo sav višak stvari i ostavimo samo najosnovnije.

Što manje nameštaja – to je trend.

Uz krevet, u ovu “esencijalnu grupu” mogu da spadaju fotelje ili stolice, noćni stočić i lampa, a, ako je baš neophodno, i omanja polica ili komoda. Šta god da je u pitanju, trebalo bi da bude što manjeg gabarita i jednostavne forme.

Slični tekstovi

Bilo da imate bračni ili krevet za jednu osobu, poželjno je da je u beloj boji ili potpuno svetlim, umirujućim, pastelnim nijansama koje uvek, po želji, možete razigrati šarenim prekrivačem ili ukrasnim jastucima.

Tri komada

Fotelja, natkasna i krevet. To je sve što treba da se nalazi u spavaćoj sobi.
Krevet na podu, ali samo ako ste mladi.

Najveći broj kreveta nalazi se direktno na podu, bez nogara ili sa sasvim neprimetnim, kratkim, što odaje utisak da ležite samo na dušeku. Ako i postoji konstrukcija za postelju, ona je od svetlog drveta i deluje potpuno prirodno.

Za posebno mesto u spavaćim sobama izborila su se ogledala, koja se najčešće nalaze prekoputa ili pored kreveta, naslonjena na zid, pa ih samim tim lako možete premestiti po želji. Visoka su, sa jedva primetnim ramom koji se stilski uklapa uz ostatak nameštaja.

Prostor iznad uzglavlja kreveta postao je “mesto dešavanja” jer upravo tamo možete okačiti slike, nekoliko papirnih lustera, slamnate šešire ili ga izrezbariti, ukoliko je od drveta i pripada samoj postelji.

Ne zatrpavajte sobu nameštajem.

Da bi sve to izgledalo što lepše, suncem okupano, bilo bi idealno da u ovoj prostoriji imate velike prozore, sa zavesama od materijala koji propušta svetlo, ili potpuno bez njih. Što više prirodne svetlosti prodre u vaš kutak, to bolje, jer ćete ranije i vedrije ustajati, kad god da legnete.

Ukoliko vam je neophodan dug san, uvek možete zavesama dodati draperije tamnije boje koje ćete navući preko tanane, “dnevne” zavese.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Namirnice imate kod kuće: Potpuno prirodno izbelite zube

Read Next

Ugrožena kuća porodice Miljković u Lipljanu, komšija Albanac gradi zgradu