U Preševu nova opštinska vlast, ali bez predstavnika Srba

Dosadašnja opozicija je formirala vlast u Preševu. Predsednica opštine je Ardita Sinani iz Partije za demokratsko delovanje, koja je tu funkciju obavljala i u privremenim organima, a njen zamenik Ragmi Mustafa iz Demokratske partije Albanaca.

“Prioriteti su rešavanje svih problema građana opštine Preševo, na primer vodosnabdevanje, socio-ekonomski problemi, zapošljavanje. Vlada Srbije treba da ima drugačiji uticaj za Albance sa juga Srbije”, kaže Ardita Sinani, predsednica opštine Preševo.

Ragmi Mustafa, zamenik predsednika opštine Preševo kaže da su prednost za funkciju predsednika dali Arditi Sinani iz PDD na kojoj će biti dve godine.

“Nakon dve godine biću kandidat ja za predsednika opštine Preševo. To znači da je ovo kompromisno rešenje da bi prevazišli sve poteškoće oko pregovora za rukovođenje lokalnom samoupravom”, rekao je Mustafa.

Srpska koalicija nije dobila mogućnost da učestvuje u vlasti iako je prethodnih pet godina bila deo nje.

“Mislim da ni njima, ni nama, nije u interesu da Srbi ne budu u vlasti, šta će dalje biti ne znam. Što se tiče nas Srba mi ćemo verovatno dobiti pomoć ako nam oni ne urade nešto za srpska naselja”, kaže Branislav Trajković, predstavnik koalicije Srba u Preševu.

Na vanrednim izborima pre mesec i po građani su poverenje dali Alternativi za promene koja je bila na vlasti. Predsedniku Šćiprimu Arifiju, za pet godina, dva puta je u Skupštini izglasavano nepoverenje.

Od dosadašnjeg predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija nismo mogli da dobijemo izjavu. Kako nam je u njegovom kabinetu rečeno, on je van Preševa.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Stefanović sa ministarkom odbrane Španije

Read Next

Selaković: Konstantna podrška Indonezije