U Kforu uznemireni zbog slabog odziva za preregistraciju vozila

Almo je rekao da da se vrlo malo ljudi do sada odlučilo da preregistruje vozila, a da rok za preregistraciju ističe krajem oktobra.

Almo je naveo da će u Kforu “dati sve od sebe da reše eventualne probleme”.

“Prošle godine smo imali prve naznake da će to biti konfliktna pitanja sa postavljenim barikadama. Bilo je potrebno mnogo međunarodnog angažmana da bi se situacija deeskalirala. Do kraja ovog meseca, kada je istekao rok za registraciju vozila u RKS, malo njih je odlučilo da promeni registarske tablice, što nas zabrinjava. Pokušaćemo i dati sve od sebe da rešimo problem. Kfor će ostati na Kosovu koliko god bude potrebno. Uloga Kfor-a je i dalje neophodna i nezamenljiva”, rekao je Almo.

Nedavno je objavljeno da je nakon više uzastopnih poziva vlade u Prištini, devet automobila preregistroavno sa srpskih tablica akronima gradova na Kosovu i Metohiji na lokalne, RKS tablice.

U opštinama na severu Kosova i Metohije, naseljenim većinom Srbima – Zvečanu, Leposaviću, Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici, procenjuje se da ima oko 10.000 automobila sa srpskim registarskim oznakama.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Kada pere kosu, obavezno doda i ovaj začin u šampon: “Zdravija je nego ikada i više ne opada”

Read Next

Brodolom u Nigeriji – najmanje 10 poginulih, traga se za 60 nestalih