Trka Beograd – Banjaluka: Završena treća etapa

Drugi na cilj u Vlasenici stigao je Sajrus Monk iz Evopro Rejsing tima, dok je bronzanu medalju osvojio Mikel Reim iz tima Mazovže serce polski.

Za Ojera je ovo prvi podijum na ovogodišnjem izdanju trke, a fenomenalnom vožnjom na “kraljevskoj” etapi koja je imala tri velika uspona poslao je snažnu poruku konkurentima nadajući se da se može umešati u trku za generalni plasman.

“Bilo je prilično teško i napeto od samog starta. Iskontrolisao sam sve begove ali sam imao najjače noge kada je bilo najpotrebnije i na kraju slavio”, rekao je Ojer.

Iako je posle druge etape izjavio da nije optimista kada se radi o čuvanju vođstva u generalnom plasmanu, Volf je uz mnogo napora uspeo da stigne u prvoj grupi, te stigne na korak od cilja.

“Malo je nedostajalo da popustim na prvom brdu, ali sam nekako uspeo da zadržim priključak. Na nizbrdici sam se oporavio i već tada sam znao da imam dobre šanse. Sutra očekujem još jedan naporan dan, etapa je prilično duga, a moja prednost mala, ali ću uz timske kolege pokušati da napravim taktiku za završetak trke kakav priželjkujemo”, rekao je Volf.

Crvenu majicu namijenjenu najboljem sprinteru zadržao je Adam Folta iz Dukle, a slovački tim od danas ima i najboljeg mladog vozača, jer je belu majicu obukao Lukaš Kubiš.

Najbolji brdski vozač i vlasnik plave majice ostao je Luka Paek iz Hrinkova.

Vlasenica je po treći put bila sjajan domaćin cilja i prema rečima direktora trke Vladimira Kuvalje nešto što ju je obogatilo, kako u smislu domaćinstva i srdačnosti, tako i kada se govori o izazovima za bicikliste.

Prvi čovek Vlasenice najavio je da će saradnja trajati još dugi niz godina.

“Bilo je impresivno doživeti sve ovo. Naša želja i verovanje je da sport spaja ljude i briše granice, a ova trka to svakako radi. Nastavićemo u istom tonu i sigurno biti domaćini ovog događaja u godinama koje dolaze”, rekao je načelnik opštine Miroslav Kraljević.

Opština Šekovići prvi put bila je domaćin prolaznog cilja. Dosta meštana izašlo je na ulice da pozdravi bicikliste, a načelnik Miladin Lazić zahvalio je direktoru trke na pruženoj šansi da Šekovićani pokažu kakvi su domaćini.

Ovo je veliki dan za našu opštinu. Čim sam čuo da postoji šansa da se nađemo na ruti trke odmah sam dao potvrdan odgovor i nisam se pokajao. Nadam se da ćemo već iduće godine biti u mogućnosti da budemo mesto starta ili cilja jedne od etapa, jer je zahvaljujući samom učešću ove godine za našu opštinu čuo celi region, a i šire”, rekao je Lazić.

Sutra je na programu posljednja četvrta etapa koja u podne startuje u Prijedoru.

Biciklisti će preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša stići do Banjaluke, gde će već tradicionalno biti voženi krugovi, a pobenik će biti onaj ko najbrže preveze 160 kilometara.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Srbija open: Karacev nadigrao Đokovića za plasman u finale

Read Next

Voždovac bolji od Čukaričkog, Mladost slavila protiv TSC-a