Trik da ohladite vino za samo tri minuta

Retko ko voli da pije vidno na sobnoj temperaturi koje je postalo toplo. Ukoliko nemate mnogo vremena da vino ohladite u frižideru, ovaj trik će vam pomoći da piće rashladiti za samo tri minuta.

Potrebno je da napunite posudu hladnom vodom i dodajte led i so. Teško je reći koliko tačno soli, pa neka to bude proizvoljna količina. Dodavanje soli ubrzava snižavanje temperature, tako da će se vino mnogo brže ohladiti.

Ovaj trik deluje tako što so smanjuje temperaturu smrzavanja vode, što znači da voda postaje hladna kao led, ali se ne steže.

Mnogi će se pitati zašto jednostavno ne stavimo bocu u zamrzivač na par minuta, ali ovaj trik poznatog somelijera Brajana MekKlintika je još bolji jer tečnost bolje prenosi toplotu, odnosno hladnoću nego što to može vazduh.

Dakle, led treba da rashladi vodu, koja hladi flašu, a dodavanjem soli ćete sniziti temperaturu vode, a izbeći da se ona zaledi.

Slični tekstovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

ISTORIJA NE PAMTI PROPAST KAKVU JE DOŽIVEO SLAVNI PISAC: Oskar Vajld životom je platio ljubav prema ovom muškarcu!(FOTO)

Read Next

Poskupljuje hleb u Srbiji!