Trening za ekspresno nabacivanje mišića

TABATA TRENING

Izaberite vežbu za gornji i donji deo tela i podesite sat na 4 minuta. Radite vežbu za gornji deo tela 20 sekundi uz pauzu od 10 sekundi. Zatim sve ponovite i sa vežbom za donji deo tela. Nastavite da radite vežbe u ovom principu dok ne istekne zadato vreme od 4 minuta. Nakon toga, izaberite druge vežbe i ponovite.

TRENING ZA UBRZANJE METABOLIZMA

Bez obzira koje vežbe radite, smanjite pauze u svakoj sledećoj rundi. U prvoj seriji počnite sa 30 sekundi vežbanja i pauzom od 30 sekundi. U svakoj narednoj seriji vreme za odmor smanjujte za 5 sekundi tako da dođete do tačke da nemate vreme za odmor između serija.

TRENING S PROMENOM TEMPA

Slični tekstovi

Počnite sa spuštanjem tega u trajanju od 3 sekunde i podizanjem tega isto u trajanju od 3 sekunde. Ili zadržite u središnjoj tački 3 sekunde. Kada steknete rutinu radite vežbe u različitom tempu.
Na primer, 5 sekundi podižite teg, napravite pauzu 3 sekunde, a onda spuštajte opterećenje 4 sekunde.

PETOMINUTNI SHRED TRENING

Izaberite vežbu i uhvatite teg sa težinom kojom ćete moći uraditi 20 ponavljanja. A onda uradite koliko god možete ponavljanja u okviru 5 minuta. U početku verovatno nećete moći da radite vežbu u svih 5 minuta, ali se sve vreme trudite da uradite što veći broj ponavljanja. Iskusni vežbači se drže pravila 12 ponavljanja po minutu, a tu praksu bi i vi trebalo da primenite.

SUPERSERIJA ZA TRBUŠNJAKE

Pre izvođenja vežbi velikih mišićnih grupa poput čučnja, mrtvog dizanja ili benč presa, odvojite 30 sekundi za vežbe jezgra i gluteusa. Napravite pauzu od 15 sekundi i pređite na seriju sa velikim težinama. Na primer, pre serije na benč klupi radite podizanje karlice, a vežbe za jačanja gluteusa će vam obezbediti više snage kod vežbi koje zahtevaju više snage.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Ako želite da smršate, evo koje vrste voća treba da jedete

Read Next

Da li je dobro bebama bušiti uši? Pedijatri tvrde da nije